Nakon četiri dana sjajnog malog nogometa u Dubravi, u kojima smo mogli vidjeti svašta, od odličnih poteza, lutrije penala, isključenja, kiše, na kraju se nakon izvođenja sedmeraca veselila ekipa Pizzerije Stari Zagreb Borongaj Lugovi. U finalu su bili bolji od Jelene Trade, lanjskog osvajača turnira.

Program završnog dana započeo je osminom finala. Nakon što su prolaz među najboljih osam u subotu osigurali Jelena Trade i Elbi Uniqa, ostalo je za vidjeti kojih će još šest ekipa ostati u turniru. I gledali smo gotovo rutinske partije, izuzev utakmice između CB Gurmana i CB Lee, koji je otišao na penale. Tu su spretniji bili naš popularni Sale i ekipa, koji je Gurmane odveo u četvrtfinale. No, krenimo redom. U prvoj utakmici dana, Ritz Club je s 2:0 bio bolji od CB Kove. Nakon toga na red je došla utakmica između Dobermanna i G.T. Fintića, u kojem smo gledali još jednu relativno laganu 3:0 pobjedu Crvenih, uz golove MajcenićaKubovića Jamičića. Domjanićeva dolina istim je rezultatom bila bolja od Centroplinomonta. Gold Caffe se rutinski obračunao s AŠ Miramare MNK Kozakivom. Za 2:0 bio im je dosta autogol Miramarea i zgoditak Ćibarića. Za kraj je Pizzeria Stari Zagreb lakše od očekivanog s 2:0 bila bolja od Fitness Prestigea.

Uslijedila nam je nakon toga poslovično najzanimljivija faza turnira, u kojoj postajete ili pukovnici ili pokojnici – četvrtfinale. Prvi su na teren izašli Dobermani i Elbi Uniqa. Bila je to prava šahovska partija, te se nakon 1:1 otišlo u seriju penala. Ovdje je junak bio Goran Malogorski, koji je obranio dva udarca Elbijevaca za prolaz Dobermanna među četiri najbolje ekipe. Jeleni Trade je, kao i u osmini finala, jedan pogodak bio dovoljan za polufinale. Strijelac pobjedničkog gola bio je Silvio Toth, za veliku tugu Ritz Cluba. Pizzeria Stari Zagreb bila je veliki favorit protiv Domjanićeve doline, ali do prolaza je došla tek nakon penala. Heroj Pizzerije, kao i na Kutiji Šibica, bio je Ivan Pavlić. U posljednjem četvrtfinala gledali smo jednosmjernu ulicu. Gold Caffe je projurio pored Saleta i njegovih Gurmana, te uz 5:0 trasirao sebi put među najbolje četiri momčadi.

Prvo polufinale između Dobermanna i Jelene Trade krenulo je furiozno, s četiri gola u prvih deset minuta. Već u prvom je napadu Jelena povela preko Ziberija, da bi stvari na početak vratio Kovač. Na poluvremenu je bilo 2:2, te je u nastavku tempo malo pao. Nakon jedne greške nakon kornera Dobermann je preko Baneka poveo s 3:2, te se činilo kako Pesi sigurno idu u finale. Međutim, par minuta do kraja vidjeli smo možda i najbolju akciju turnira, kad je Stojanović na centru okrenuo dva igrača, dao loptu na desno krilo do Ziberija, koji šalje oštar pas na drugu stativu, gdje Grgić glavom zakucava loptu u mrežu za 3:3. U penalima su Dobermani imali šansu pobijediti, ali je iskusni Leskovar promašio cijela vrata. Taj je trend u raspucavanju nastavio Banek, te je tako s(p)retnija Jelena Trade postala prvi finalist. U drugom je polufinalu Pizzeriji Stari Zagreb dovoljan bio jedan bljesak Gatarića za konačnih 1:0.

Iako su dečki iz Gold Caffea morali pucati penale odmah nakon polufinalne utakmice, kao i na Kegliću ostali su pribrani i nakon sedmeraca osvojili treće mjesto u Dubravi! U finalu smo također gledali penale, gdje je prisebnija bila Pizzeria Stari Zagreb. Pritisak finalne serije očito je bio prevelik za Bartolića Totha kod Jelene Trade, koji su promašili cijeli gol, te tako omogućili dečkima iz Pizzerije veliko slavlje i prvo mjesto. Pobjednicima je pripao sjajni pehar, 10 000 kuna i 15 bodova u utrci za završnicu na Šalati. Također, pokupili su i dvije individualne nagrade – najboljim je igračem proglašen njihov Adel El-Saleh, a najbolji je golman Ivan Pavlić. Najbolji je strijelac Nikola Grgić iz Jelene Trade.

Nakon sjajnog vikenda u Dubravi već sutra nas čeka prvi dan trećeg po redu turnira iz ciklusa Trofeja Dinamo – Admiral Cupa na Jarunu. Turnir traje do nedjelje, 25. lipnja. Hvala još jednom svim ekipama na sudjelovanju, posjetiteljima na sjajnoj atmosferi i organizatorima na odličnom druženju! Vidimo se na Jarunu!

Postani legenda!