Dobili smo pobjednika i posljednjeg u nizu Trofeja Dinamo prije velike završnice na Šalati! Ekipa Pimont slavila je u Dugavama, ali ni naslov im nije bio dovoljan za nastup na Šalati gdje ide osam najbolje plasiranih ekipa.

Pimont je već u četvrtfinalu najavio velike stvari kada je s 3:0 izbacio Cvjetno Polikliniku Milojević, jedine ekipe koja je osvojila dva turnira pod paskom Trofeja Dinamo. Jednog od favorita turnira najprije je golom načeo Dario Markić, da bi potom Antonio Sekulić dvama golovima završio posao i odveo Pimont u polufinale uvjerljivom pobjedom. U drugom četvrtfinalnom dvoboju Dobermann je nastavio sjajne igre te je s 2:0 izbacio Elbi Uniqu. Bojan Kubović i Mislav Banek bili su strijelci za prolazak dalje, čime su ujedno i upropastili suparniku, koji je prezentirao izuzetan nogomet tijekom svih turnira, snove o nastupu na Šalati. Meradog i Tiskara Dikopa odigrali su vrlo tvrdu utakmicu, ali su malo bolji bili dečki iz Tiskare Dikopa koji su pogotkom Šutala ušli među 4 najbolje ekipe na Dugavama. U posljednjem četvrtfinalnom dvoboju, Pulse-Night Club boljim je izvođenjem sedmeraca svladao Gold Cafe. U četvrtoj i petoj seriji raspucavanja sučelili su se Mario Crnčević i Kristijan Postružin. Potonji je duže mogao zadržati koncentraciju, čime je svoju ekipu ugurao u samu završnicu turnira.

Caffe bar Dobermann napravio je najveći uspjeh u sklopu Trofeja Dinamo ulaskom u finale. Zahvaljujući golovima Dine Kovača i Antuna Gašija, preko Tiskare Dikopa plasirali su se u finale. Tamo im se uskoro pridružio Pimont koji je nakon sedmeraca izbacio Pulse-Night Club. Dva pogođena sedmerca bili su dovoljna za veliko finale.

U utakmici za treće mjesto, dečki iz Pulse-Night Cluba su i treću utakmicu zaredom pristupili izvođenju sedmeraca. Uspjeli su ipak izaći u pozitivnom omjeru te slaviti protiv Tiskare Dikopa za „broncu“ u Dugavama.

Pimont i Caffe bar Dobermann odigrali su susret bez golova u finalu, pa se pobjednik turnira tražio na „kreču“. Pimont je bio hladnokrvniji i osvojio posljednji trofej u sklopu Trofeja Dinamo!

Junak je bio njihov golman Pavo Ježić, koji je proglašen i najboljim golmanom turnira. Najboljim igračem turnira proglašen je njegov suigrač Antonio Sekulić. Titula najboljeg strijelca pripala je Filipu Vojnoviću iz ekipe Pulse-Night Cluba.

Sada smo saznali i osam putnika na Šalatu, a poredak u ukupnim bodovima izgleda ovako:

  1. Jelena Trade 34 boda
  2. Caffe Bar Dobermann 30 bodova
  3. Cvjetno Poliklinika Milojević 30 bodova
  4. Gold Cafe 28 bodova
  5. MNK Kustošija 27 bodova
  6. Playbox-Mr. Jack 22 boda
  7. Tiskara Dikopa 22 boda
  8. Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi 21 bod

Podsjećamo, na Šalati se igra velika završnica 31.8. i 1.9. Prvog dana programa (31.8.), odigrat će se četvrtfinalni i polufinalni dvoboji. Ždrijeba nema, već će se ekipe suočiti s obzirom na plasman u ukupnom poretku. Prvoplasirani igra s osmoplasiranim, drugoplasirani sa sedmoplasiranim, trećeplasirani sa šestoplasiranim, te četvrtoplasirani s petoplasiranim.

U petak 1.9. je glavni program Šalate, a prije utakmice iznenađenja i oproštaja legendarnog Antonija Franje, vidjet ćemo i samu završnicu Trofeja Dinamo. U 18 sati odigrat će se utakmica za treće mjesto, a odmah iza nje i finalna utakmica, gdje ćemo konačno saznati tko su najbolji zagrebački hakleri.

Duh našeg kluba je duh gradskih ulica, vidimo se na Šalati!