Iščekivanju je konačno kraj, stiže nam velika završnica Trofeja Dinamo na Šalati!

U četvrtak, 31.8., u 17:30 vidjet ćemo prvi četvrtfinalni dvoboj. U njemu će koplja ukrstiti prvoplasirana ekipa u ukupnom poretku, Jelena Trade, te osmoplasirana Pizzeria Stari Zagreb.

Jelena Trade dosad je prikupila 34 boda, što joj je bilo dosta za poziciju s vrha tablice uoči konačnog razigravanja. Na prvom turniru održanom na Kegliću, pomalo neočekivano su ispali već u grupnoj fazi. Da je to bio samo loš turnir, potvrdili su već u Dubravi. Tamo su stigli do finala, ali baš im je protivnik na Šalati uzeo mjeru i nakon sedmeraca ostvario pobjedu. Nikola Grgić je bio prvi strijelac turnira, što je bila mala utjeha. Na Jarunu su ponovili uspjeh iz Dubrave – opet finale, i opet za korak kratki. Opet su ih glave došli sedmerci, a ovaj put suparnik je bila MNK Kustošija, koja se također plasirala na veliku završnicu. Sadat Ziberi je bio najbolji strijelac turnira, pa možemo s pravom ustvrditi kako je Jelena Trade odigrala dva identična turnira. Posljednji turnir na kojem je nastupila bio je Westgate, gdje je Jelena Trade osvojila treće mjesto (ovaj put, sedmerci su im donijeli pobjedu). Tako su se dečki iz Jelene Trade potvrdili kao jedna od najkonstantnijih momčadi koje su se prijavile na odigrane turnire i s punim pravom optimistično dočekuju Šalatu. Ipak, tamo će plasman morati ostvariti bez Mateja Horvata i Sadata Ziberija, dva igrača Futsal Dinama koji su svoju karijeru preselili u Milano.

Pizzeria Stari Zagreb u potpunosti utjelovljuje ideal o kvartovskoj haklerskoj ekipi. Dečki iz Dubrave su ove zime ispisali jednu od najljepših priča u povijesti zagrebačkog malog nogometa osvojivši Kutiju Šibica. U ukupnom poretku za Trofej Dinamo osvojili su osmo mjesto s 21 bodom. Ispadanje u grupnoj fazi na Kegliću nadoknadili su na „domaćem“ terenu u gore opisanom scenariju kada su u finalu bili bolji baš od Jelene Trade. Na turniru na Jarunu, posljednjem na kojem su nastupili, domet im je bila osmina finala. Nakon boljeg izvođenja sedmeraca, slavio je Caffe bar Dobermann, drugoplasirani u ukupnom poretku.

Za najavu utakmice i komentar oko Trofeja dinamo priupitali smo voditelje obiju ekipa, Tina Huzjaka iz Jelene Trade i Josipa Jakovljevića iz Pizzerije Stari Zagreb.

Tin Huzjak misli kako je Trofej Dinamo pun pogodak: „Ovo je jedna pozitivna priča koja sigurno doprinosi zagrebačkom malom nogometu, ali naravno da ima još dosta prostora za napredak.“ Voditelj suparničke ekipe se slaže, uz jednu napomenu: „Ovo je super priča i vidim da su svi bili nabrijani kako bi se plasirali na Šalatu. Iskreno, ne sviđa mi se što će se završnica igrati po futsal pravilima umjesto „5+1“ na turnirima, ali s obzirom na to da će se igrati pred punim tribinama dajem apsolutno pozitivnu ocjenu cijeloj priči.“

Na upit o tome kako se misle nositi s protivnikom, imali su samo riječi hvale. Josip Jakovljević: „Jelena je izvrsna ekipa i zasluženo su prvi u poretku. Imali su konstantu na svim turnirima i ja im skidam kapu jer igraju u istom sastavu već 3,4 godine što i nije čest slučaj u malom nogometu. Znam da imaju izostanaka, ali očekujem gustu utakmicu uz malu prednost njima jer ipak imamo više izostanaka.“ Tin Huzjak ne krije ambicije svoje ekipe: „Koliko je jaka „Pizzeria“, dovoljno govori činjenica da su osvajači Kutije. Svakako jedan od najtežih protivnika koje smo mogli dobiti. Ali kao i u svakoj utakmici, težit ćemo posjedu i dominaciji te kroz napad pokušati doći do pobjede“.

Na upit o očekivanjima za Šalatu, voditelj Jelene Trade bio je direktan: „Očekivanja su visoka, kao i uvijek. Želimo potvrditi da smo zaslužili plasman na Šalatu s prve pozicije. Sigurno će nam nedostajati Ziberi i Horvat, ali svi ostali u momčadi su vrhunski igrači, tako da nema straha.“ Njegov suparnik bio je skromniji: „Na Šalati ne očekujemo puno jer dolazimo oslabljeni. Da su tu El Saleh, Maloča, Gatarić i Pavlović, komotno bih rekao da idemo po titulu. Ovako, idemo odigrati utakmicu po utakmicu, pa gdje nas to dovede. Budite sigurni, međutim, da se nikome nećemo predati, i da ćemo svakom gledati pomrsiti račune.“

Tim riječima najavljen je prvi dvoboj na velikoj završnici. Čekanje je gotovo, uskoro saznajemo tko je najbolja haklerska ekipa u Zagrebu!