Nakon četiri dana borbe i u stilu Wimbledona odgođenog finala, dobili smo osvajača i trećeg turnira u sklopu Trofeja Dinamo. U velikom finalu na Jarunu sučelili su se Jelena Trade i MNK Kustošija, ekipe koje su u furioznom stilu ušle u borbu za prvo mjesto. Dečki s Kustošije na kraju su bili spretniji poslije penala, dok je nakon dvaput po 15 minuta bilo 2:2.

Imali smo prilike gledati sjajno finale, ekipama baš kao da je godio dan odmora. Već u prvom napadu Ziberi se sjurio kroz obranu Kuste, ali nije bio precizan. U valu dominacije Jelene, Kustošija je zabila gol. Prgomet je izbacio Aralicu u šansu, njegov udarac brani Vuk, ali opet je tu Prgomet koji smireno u mrežu pogađa odbijanac. Nismo dugo trebali čekati na odgovor Jelene Trade. Uigranu akciju završio je Grgić i to prsima. Usmjerio je Nikola u gol loptu drugog Nikole, Stojanovića zvanog Tata. I dok su svi već pogledavali na sat, i polagano kretali na šank po novu rundu Karlovačkog, za Kustošiju se ukazao Starčević. Neočekivano je potegnuo slabijom desnom nogom i proparao rašlje Vukovog gola. S 2:1 se otišlo na odmor.

U nastavku je Jelena očekivano pojačala tempo, te su se redale šanse pred golom Kustošije. Obrana Kuste je napokon pukla u jednoj polukontri, kad je Bartolićlukavo pogodio kroz noge Cingulina za 2:2. Do kraja smo zabilježili i topovski slobodnjak Totha koji je fijuknuo pored rašlji. U seriji sedmeraca Kustošija je bila pribranija, čiji je junak bio vratar Kristijan Cingulin. Popularni Cinga obranio je udarce Tomića i Horvata, za veliko slavlje u redovima Kustošije.

Upravo je Cingulin proglašen za najboljeg golmana turnira, dok je njegov suigrač, te član Futsal Dinama, Mihovil Prgomet ponio titulu najboljeg igrača. Najbolji je strijelac još jedan Dinamovac, Sadat Ziberi iz Jelene Trade. Osvajanjem Jaruna MNK Kustošija je stigla do vrijednih 15 bodova u borbi za završnicu Trofeja Dinamo na Šalati, te se probila do šestog mjesta u ukupnom poretku. Jelena Trade je drugi vikend zaredom izgubila finale na penale, ali je učvrstila prvo mjesto u lovu na Šalatu s ukupno 26 bodova.

Ovaj vikend očekuje nas četvrti turnir Trofeja Dinamo u West Gateu. Borba za veliki pehar i novčanu nagradu u punom je jeku, te ćemo gledati još puno sjajnog malog nogometa. Red je da vidimo kako haklaju dečki s krajnjeg zapada grada i okolice Zaprešića. Svi ste pozvani od petka do nedjelje u West Gate!

Dinamo – to si ti!