Nakon što smo predstavili najboljeg strijelca premijernog Trofeja Dinamo i osvajača nagrade Dražan Jerković, Sadata Ziberija, najboljeg golmana turnira i osvajača nagrade Ivan Turina Cingulin, red je došao i na najboljeg igrača turnira, koji je osvojio nagradu Josip Kuže – Luku Perića.

Perić je inače hrvatski futsal reprezentativac i jedan od najtalentiranijih pivota u državi. Ovo ljeto je iz prvaka Nacionala prešao Split Tommy, a s Dobermannom je osvojio prvi Trofej Dinamo, svladavši u finalu Kustošiju s 3:0 u kojem je Perić upisao asistenciju.

“Pohvalio bih organizatore na cjelokupnom natjecanju. Tako je i završni turnir na Šalati bio super organiziran. Igrati pred puno publike je stvarno jako lijepo. Drago mi je što sam dobio nagradu za najboljeg igrača turnira. Naravno, to je velikim dijelom bila i zasluga cijele ekipe koja je osvojila naslov”, rekao nam je za početak Perić.

Perić je veliki dio proljetni dijela futsal prvenstva propustio zbog ozlijede, koju je sanirao i okreće se novoj sezoni koja počinje za dva tjedna. Na otvaranju njegov Split, ujedno i glavni konkurent za naslov, gostuje kod Futsal Dinama.

“Ozljedu sam sanirao i osjećam se odlično. Jedva čekam početak sezone i utakmicu protiv Futsal Dinama. Prelaskom u Split očekujem novi iskorak u svojoj karijeri. Siguran sam da ćemo se ovu sezonu boriti za naslov, a veselim se i radu s novim trenerom Victorom Acostom koji će mi, siguran sam, pomoći u daljnjem napretku”.

Perić je i član hrvatske futsal reprezentacije koja je nedavno u francuskoj odigrala 1:1 s domaćinom u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se početkom 2018 igra u Sloveniji. Uzvrat se igra 26. rujna u Dubrovniku. Kakva su očekivanja?

“Pokazalo se kako je Francuska jako kvalitetna reprezentacija, puno ulažu u napredak futsala, ali mislim da smo kvalitetnija i bolja momčad te se u Dubrovniku nadam pobjedi”.