U drugom dvoboju četvrtfinalne završnice Trofeja Dinamo, gledat ćemo ogled između Caffe bara Dobermann i Tiskare Dikopa. Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 18:20.

Caffe bar Dobermann u ukupnom poretku skupio je 30 bodova i na Šalatu stiže kao jedan od favorita. Svoj nastup su započeli u Dubravi gdje su sjajnim nastupima izborili polufinale. Ipak, tamo su izgubili od Jelene Trade nakon sedmeraca, a u utakmici za treće mjesto uspješnija je bila momčad Gold Caffea, opet poslije izvođenja sedmeraca. Na turniru na Jarunu zadesila ih je ista sudbina. Ponovo su zapeli u polufinalu, ovaj put od MNK Kustošije, petoplasirane momčadi u ukupnom poretku, dok su u raspucavanju za treće mjesto morali potpisati kapitulaciju pred preciznijom Lotos Hymer Favelom. Na turniru na Westgateu svoj put su okončali u četvrtfinalu, kada ih je iz natjecanja izbacio budući prvak Cvjetno Poliklinika Milojević. Svoj najveći uspjeh postigli su na Dugavama kada su stigli do finala. Nakon susreta bez golova, pristupilo se izvođenju sedmeraca. I kao svaki put dotad, Caffe bar Dobermann ostao je za korak kratak do konačnog cilja, odnosno titule.

Za Caffe Bar Dobermann nastupala su neka od poznatih imena zagrebačkog nogometa poput Bože Karamatića, Antona Gašija, Dine Kovača, Koraba Morine i Gorana Malogorskog. Sve su ovo igrači koji su tijekom karijere ostvarili zapažene uspjehe na kvartovskim turnirima, Kutiji šibica, a neki i u profesionalnom futsalu. Stoga je sasvim logično da su jedni od favorita Šalate, a prva prepreka na tom putu im je Tiskara Dikopa.

Tiskara Dikopa zauzima sedmo mjesto na ljestvici ukupnog poretka s 22 osvojena boda. Svoj put započeli su na Kegliću i držali su se u turniru sve do polufinala, kada su uspješniji od njih bili mladi Rudežani, ekipa Playbox Mr. Jack. U raspucavanju za treće mjesto, bolja je bila ekipa Caffe Golda. Nakon što su preskočili turnir u Dubravi, na Jarunu im je krajnji domet bio četvrtfinale kada su naletjeli na zahuktalu Jelenu Trade. Na Westgateu su nakon sjajnog starta u četvrtfinalnoj utakmici protiv Inservio Jaruna i vodstva od 2:0 (pogocima Marija Fajduge i Filipa Lazova), posustali i primili dva gola. Ovo je utakmicu odvelo u raspucavanje koje su izgubili.  ­Konačno, na Dugavama su ponovili uspjeh s prvog turnira, te su osvojili četvrto mjesto. Koban je u polufinalu bio baš Caffe bar Dobermann, dok su u utakmici za broncu bolji bili dečki iz Pulse-Night Cluba.

Tiskara Dikopa prezentirala je vrlo kvalitetan nogomet i na svakom turniru dosad su stigli barem među najboljih osam ekipa, što je dokaz konstantnosti, ali i kvalitete ove ekipe. Iako mnogi misle kako je Caffe bar Dobermann veliki favorit, neće im biti ni najmanje jednostavno izboriti polufinale.

Jura Bedeković, voditelj CB Dobermann, smatra kako je Trofej Dinamo dobro organiziran, uz jednu primjedbu: „Sviđa mi se koncept skupljanja bodova i igranja „mastersa“. Jedino što bih promijenio je da se na svim turnirima primjenjuju ista pravila – ili futsal ili 5+1.“. Njegov kolega i sutrašnji suparnik, voditelj Tiskare Dikopa Matej Ćosić slično razmišlja: „Sviđa mi se sustav natjecanja kroz kvalifikacijske turnire, jedino bi možda bilo bolje da se igra bez posebne podloge.“.

Na upit o međusobnom dvoboju, i jedni i drugi očekuju „rat“, pa tako Matej Ćosić najavljuje: „Caffe Bar Dobermann je svakako jedan od favorita, ali mi ćemo dati sve od sebe i „potući“ se za polufinale.“. Jura Bedeković smatra kako je pred nama interesantna utakmica: „Niti jedna ekipa nije stigla do završnice samo na temelju jednog turnira, već više njih. To dokazuje kako posjeduju kvalitetu i mogućnost ponavljanja uspjeha, tako da će svaka utakmica biti jako zanimljiva. Ovdje nema „slučajnih ekipa“.“.

Upitan o ambicijama svoje ekipe u pogledu Šalate, vrlo je jasan: „Naravno da očekujemo da osvojimo Trofej Dinamo, inače ga ne bi igrali. Znamo da će biti vrlo zahtjevno i to već u prvom kolu. Dečke iz Dikope pobijedili smo prije tjedan dana u Dugavama i sigurno će se htjeti osvetiti. Također, iako smo bili u dva polufinala i jednom finalu, nismo osvojili niti jedan od kvalifikacijskih turnira. Stoga se nadam da ćemo podići trofej baš na prepunoj Šalati!“. Matej Ćosić bio je puno koncizniji: „Očekujemo što bolji plasman. Morali smo se puno boriti da stignemo tu, i tu priliku nećemo prokockati.“.

Može li Tiskara Dikopa prirediti malo iznenađenje te izbaciti ekipu koja itekako zna kako se osvajaju veliki turniri? Saznat ćemo već sutra, kada počinje ludilo na Šalati!