Završeno je i premijerno izdanje Trofeja Dinamo. Povijesnu titulu najbolje zagrebačke haklerske ekipe ponijela je ekipa Caffe bara Dobermann!

Nakon poteškoća s osposobljavanjem terena i višesatne udružene akcije volontera i igrača Futsal Dinama, program je mogao krenuti. Dan na Šalati otvoren je utakmicom za treće mjesto. Bila je to repriza finala Kutije Šibica između Cvjetnog Poliklinike Milojević i Pizzerije Stari Zagreb. Sada je konačni rezultat bio drugačiji, pa je Cvjetno Poliklinika Milojević izašla kao pobjednik. Pizzeria Stari Zagreb, koja je na završnicu stigla bitno oslabljena, povela je preko Nikice Maloče. Ipak, suparnik je uspio konsolidirati svoje redove i najprije preko Matije Capara, a onda i Vedrana Škorića, preokrenuti rezultat.

Nakon toga, uslijedila je i velika završnica između Caffe bara Dobermann i MNK Kustošije. Finale se igralo s velikom dozom opreza i respekta s obje strane, jer su svi bili svjesni visine uloga. Prvi dio stoga je okončan bez golova. Ipak, prvu pravu grešku „Kuste“, iskoristio je Antonio Jamičić i pogodio za vodstvo Dobermanna u 22. minuti susreta. Nekoliko minuta prije kraja, MNK Kustošija je odlučila zaigrati s golmanom-igračem, ali to im se obilo o glavu gotovo u prvom napadu kada Mislav Banek pogađa praznu mrežu. Isto je pošlo za rukom Igoru Leskovaru koji je postavio i konačan rezultat utakmice.

Dodjela nagrada odvila se u svečanom tonu. Najbolji strijelac cjelokupnog turnira koji je time zaslužio nagradu “Dražen Jerković) je Sadat Ziberi iz ekipe Jelena Trade s 15 golova. Najboljim golmanom proglašen je Kristijan Cingulin iz MNK Kustošije koji je osvajač premijerne nagrade “Ivan Turina”. Najboljim igračem proglašen je Luka Perić iz pobjedničke ekipe, a nagrada je ime dobila po legendarnom Josipu Kuži.

Već se u prvoj sezoni Trofeja Dinamo može zaključiti kako se radi o izrazito uspješnom projektu. Kvalifikacijski turniri na Kegliću, Dubravi, Jarunu, Westgateu i Dugavama polučili su sjajan rezultat i odličan nogomet. Caffe bar Dobermann bio je najbolji od najboljih i s punim pravom se može pohvaliti titulom na Trofeju Dinamo. Hvala svim ekipama i organizatorima na sudjelovanju, našli smo prve legende zagrebačkog hakla!