Na velikoj završnici na Šalati 1. rujna završeno je premijerno natjecanje Trofej Dinamo. Nakon ukupno šest turnira, od čega pet kvalifikacijskih za Šalatu (Keglić, Dubrava, Jarun, Westgate i Dugave), titulom najbolje momčadi Grada Zagreba okitila se ekipa Caffe Bar Dobermann.

>> CB Dobremann postao prvi osvajač Trofeja Dinamo!

Na velikoj završnici u četvrtfinalu su svladali Tiskaru Dikopa 5:2, a u polufinalu rivale Cvjetno Polikliniku Milojević s minimalnih 1:0. U finalu je Dobremann s uvjerljivih 3:0 razbio MNK Kustošiju i postao prvi pobjednik Trofeja Dinamo.

“S cjelokupnim natjecanjem i organizacijom sam stvarno jako zadovoljan. Jako dobro mi je zamišljano ovo skupljanje bodova po turnirima i igranje završnice na Šalati, jedino mi nije bilo dobro što pravila nisu bila ista na svim turnirima, što sam rekao i prije završnice. U redu je da se igra 5+1 ili prema futsal pravilima, ali smatram da bi se po istima trebalo igrati cijelo natjecanje. Sad, igra li se na betonu ili plastici, to mislim da nije bitno”, rekao nam je Juraj Bedeković, voditelj ekipe Dobremann.

Iako popularni Pesi nisu osvojili niti jedan od kvalifikacijskih turnira, marljivo su skupljali bodove (osvojili su jedno drugo i dva četvrta mjesta) te su na kraju završili kao drugi u ukupnom poretku pred Šalatu.

“Nismo najbolje krenuli u natjecanje, ali smo iz turnira u turnir dizali formu, bili sve bolji, a najbolje smo odigrali upravo završni turnir na kojem smo dokazali da smo najbolja ekipa u gradu i zasluženo ga osvojili”.

Vjerujemo da vam je posljednji turnir na Šalati bio najbolji, osim što ste pobijedili, igrali ste pred brojnom publikom. Možete li reći koji vam je od kvalifikacijskih turnira ostao u najljepšem sjećanju?

“Najljepše mi je igrati u Dugavama, jer u tom kvartu živim, a turnir se igra u spomen mojeg prijatelja koji je prerano preminuo. Na drugo mjesto stavio bih Jarun koji je od tih ljetnih turnira najveći i najjači u Gradu Zagrebu, barem do ovog turnira na Šalati”.

Iz Dobremanna je i najbolji igrač turnira Luka Perić, koji je nastupio samo na dva turnira – Jarunu i Šalati.

“Iako je zbog ozlijede nastupio na samo dva turnira, on je inače stalni član Dobermanna. Od njega jako puno očekujem jer smatram da je već sada s 20 godina najbolji pivot u Hrvatskoj, a u budućnosti će još samo dodatno napredovati”.

Vidimo li se sljedeće godine?

“Naravno. Cilj nam je sakupiti bodove na kvalifikacijskim turnirima, plasirati se na Šalatu i obraniti Turnir.

Hoće li vam osvojeni Trofej Dinamo biti dodatni motiv da osvojite novu Kutiju Šibica?

“Sigurno da hoće. Već smo složili ekipu za sljedeću Kutiju i cilj nam je ponovno osvojiti taj slavni turnir”, rekao nam je za kraj Bedeković.

Postani legenda!