Pedeset godina nakon legendarnog osvajanja europskog trofeja još uvijek jedine zlatne generacije Dinama iz 1967. godine, MNK Futsal Dinamo pokrenuo je projekt pod imenom Trofej Dinamo. Svim Zagrepčanima i navijačima plavih dobro su poznata imena koja su to kasno ljeto u Zagreb po prvi i jedini puta donijela jedan europski trofej, pehar Kupa velesajamskih gradova. Nakon pedeset godina navijački Dinamo pokrenuo je projekt koji će, nadamo se, postati tradicija, a svoju će završnicu imati početkom rujna, baš kada je legendarna generacija ispisala povijest.

Priliku postati legenda, sudjelovati kao igrač na spektaklu Šalate te upisati ime svoje ekipe na trofej impozantnog izgleda ne može svatko. Osam najboljih ekipa s kvalifikacijskih turnira odmjerit će snage na Šalati, a samo će pobjednici ući u legendu kao prvi osvajači Trofeja Dinamo i to baš u vrijeme kada se prisjećamo legendarne generacije NK Dinama!

Početak turnira na Kegliću (8.-11. lipnja), prvog od pet kvalifikacijskih turnira bit će dan nakon pedesete obljetnice polufinalne utakmice Dinama i Eintrachta koju je njemački velikan dobio s 3:0 u Frankfurtu. Dok će drugi turnir u Dubravi (15.-18. lipnja) početi dan nakon legendarne pobjede nad njemačkim sastavom u Zagrebu i jednog od najslavnijih preokreta uopće. Tom pobjedom zlatna generacija izborila je finale Kupa velesajamskih gradova. Ljubitelji modrih siguro s veseljem pamte dvoboj na Maksimiru kada su za Dinamo zabijali Belin, Gucmirtl, Novak i Zambata, a mi se nadamo kako će dio te ljubavi prema Dinamu osjetiti i mlađe generacije koje dolaze.

Organizatori Trofeja Dinamo nadaju se kako će njihov projekt potaknuti mlade ljude na druženje uz malonogometne terene iz godine u godinu. Pokušat će u kvartovima stvoriti jednu novu vrijednost vezanu za Dinamo i Zagreb. Sam Trofej Dinamo igra se na šest gradskih lokacija koje zemljopisno pokrivaju cijeli Zagreb od Dubrave, Keglića, Zaprešića do Jaruna i Dugava s nezaboravnom završnicom u samom centru grada – Šalati. Dinamove generacija te 1967. godine možda nije bila niti svjesna da će pedeset godina nakon njihovog uspjeha biti jedina takva u povijesti našeg Kluba. Tko zna, možda će na stotu obljetnicu ovog velikog uspjeha netko prepričavati unucima kako je baš on bio prvi osvajač Trofeja Dinamo.

Postani legenda, osvoji Trofej Dinamo!