Na današnji dan prije 72 godine u Gundulićevoj ulici pokrenut je naš NK Dinamo, klub koji je nastavio tradiciju svojeg pet dana ranije i nasilno ukinutog prethodnika. Dan prije 72. godišnjice od osnutka Dinama, pokrenut je Trofej Dinamo, veliko natjecanje zagrebačkih malonogometnih momčadi koje će na kraju, nakon pet kvalifikacijskih turnira i velike završnice na Šalati u rujnu, iznjedriti najbolju malonogometnu ekipu Grada Zagreba!

Prvi od pet kvalifikacijskih turnira igra se na Kegliću. Počeo je jučer sa šest utakmica, a nastavlja se danas. Prvu, povijesnu utakmicu na Trofeju Dinamo odigrali su momčad Bad Blue Boys Zagreb protiv Auto škole Miramare-MNK Kozakiv. Iako smo mi kao organizatori, dakako, neutralni i želimo da u svakoj utakmici pobijedi bolja ekipa, moramo napomenuti kako nam je prilično drago što je otvaranje turnira pripalo Boysima koji su slavili 2:0 pogocima Kristijana Jerbića Stipe Čavline.

Uslijedio je dvoboj između Tiskare Dikope i Gold Cafea koji je na kraju slavio s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je igrač Golda Nikica Novosel.

Nakon poraza u prvom kolu od Boysa, u trećoj utakmici dana AŠ Miramare-MNK Kozakiv je s uvjerljiv 10:0 slavio protiv Odre. Čak pet pogodaka u golijadi Miramarea zabio je Filip Merlin, hat-trick je zabio Zlatko Pavliš, jedan Tomislav Štrkalj, a jedan pogodak zabili su i igrači Odre, ali u vlastitu mrežu.

Četvrta utakmica dana donijela je derbi između aktualnog pobjednika Kutije, Pizzerije Stari Zagreb -Borongaj Lugovi i Jelena Trade. Za Pizzeriju je igrao igrač Futsal Dinama Davor Kanjuh i bivši igrač Marko Pavlović, a za Jelenu Dinamovci Sadat Ziberi Matej Horvat, te bivši Dinamovci Grgić, Toth i Huzjak. Derbi je završio rezultatom 1:1. Jelena je povela u 7. preko Nikole Stojanovića, a Pizzeria izjednačila u drugom dijelu preko Adela El-Saleha.

IQ Bar & Kerschoffset su sa 2:1 bili bolji od Pimonta. Za IQ Bar golove su zabili Dario Posarić i Mirko Rogošić, a za Pimont Marko Grdić.

U posljednjoj utakmici večeri Playbox, za koji igraju naši Kristian ČekolVito GagulićTomislav Hercigonja, Luka Gašparinčić, Teo Nikolić Ivan Šulentićs 2:1 slavili su protiv favorita Jelene Trade. Golove su zabili Gagulić i Matija Uremović, a za Jelenu Franko Hučić.

Danas je na rasporedu osam utakmica od kojih je najzvučnija ona između finalista prošlogodišnje Poliklinike Cvjetno Milojević i Jelene Trade, a preostale dvije utakmice svoje skupine odigrat će i Bad Blue Boysi Zagreb.

Skupina B u kojoj se nalaze Pizzeria Stari Zagreb-Borongaj Lugovi, Poliklinika Cvjetno Milojević, Jelena Trade i Playbox je opravdano proglašena skupinom smrti.

Današnji raspored:

17:40 BBB – Meradog

18:20 Favela – Tiskara Dikopa

19:00 BBB – Odra

19:40 Jelena Trade – Poliklinika Cvjetno Milojević

20:20 Meradog – Odra

21:00 Megaton – Pimont

21:40 Favela – Gold Caffe

22:20 CB Score – Pimont