Jučer su u skupini A odigrane dvije utakmice i u obje je nastupila ekipa Pimont, i to prilično uspješno budući da je slavila u obje. U prvoj su svladali Futsal Megaton 2:0 pogocima Dade Marinića i Eugena Gudeka, a u drugoj, ujedno i posljednjoj utakmici jučerašnjeg dana, Caffe Bar Score s 2:1. Pimont je poveo u prvom dijelu dvama pogocima Marinića, a CB Score je smanjio početkom nastavka preko Marka Crnkova.

Pimont predvodi ljestvicu sa šest bodova, ali ima i dvije utakmice više od suparnika koji će međusobno igrati danas. IQ Bar & Kerschoffset ima tri boda, a Megaton i CB Score za sada nula.

U skupini B, opravdano prozvanoj skupini smrti, jučer smo gledali samo jednu utakmicu. Jelena Trade je morala pobijediti Polikliniku Milojević Cvjetno kako bi izborila drugi krug, no Cvjetno je bilo prejako te je pogocima Dinamovaca Kristijana Grbeše i Matije Capara u nastavku utakmice došlo do vrijedne pobjede.

U skupini smrti imamo vrlo zanimljivu situaciju. Jelena Trade je završila s natjecanjem na posljednjem mjestu s jednim bodom, dok će ostale momčadi danas odigrati dvije utakmice. U reprizi finala prošlogodišnje Kutije šibica, u 19 sati, sastaju se Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi i Cvjetno, u 20:20 igraju Cvjetno i Playbox, a u 21:40 Playbox i Pizzeria Stari Zagreb.

Naše vjerne Bad Blue Boyse zasigurno će razveseliti podatak da je ekipa BBB Zagreb izborila plasman u četvrtfinale! Boysi su nakon pobjede nad Autoškolom Miramare MNK Kozakiv u četvrtak, jučer odigrali 1:1 s Meradogom (Ivan Novačić/ Marko Radoš) i svladali Odru s 9:3. U dvoboju protiv Odre Ivan Šimić Kristijan Jerebić zabili su po hat-trick, a za Odru su precizni bili Andrej TopalovićKarlo Bundek i  Marko Baćurin.

Sedam bodova, dovoljno za prolazak, a vjerojatno i prvo mjesto. Kako bi Boysi bili drugi Meradog danas mora pobijediti AŠ Miramare s barem tri razlike. Ta utakmica igra se u 19:40, točno između dva derbija skupine smrti.

Odra, uvjerljivo najmlađa momčad TD Keglić, završila je posljednja. U zadnjoj utakmici “klinci” iz okolice Zagreba izgubili su od Meradoga 1:7. Za Odru je jedini pogodak zabio Bundek, a za Meradog Marko Radoš dva te Ivan Švigir, Karlo Stojić, Darko Horvat i Vjekoslav Vacl.

U skupini D, u kojoj se nalaze samo tri ekipe, o putniku dalje odlučivao je – papirić. Naime ekipa Gold Caffe s dva puta po 1:0 svladala je Favelu (Matija Čibarić) i Tiskaru Dikopa. Favela i Dikopa, prijateljske ekipe iz susjednih kvartova Kustošije i Vrapča, odigrali su 2:2. Favela je preko Marka Juraka i Danijela Kahline dva puta vodila, no Dikopa se vraćala pogocima Marija Novaka i Nikole Cingulina u posljednjoj minuti utakmice.

S obzirom na identičan omjer, propozicije natjecanja nalagale su “bacanje novčića”. Okupljeni su se odmah sjetili prvog kola Dinamovog trofejnog puta prema Kupu velesajamskih gradova. Nakon 0:2 u Brnu, Dinamo je na Maksimiru svladao češki Spartak s identičnim rezultatom te je o pobjedniku također odlučivao novčić.

Iako momčad Dikopa, koja je izvučena iz “bubnja” i prošla u drugi krug,  nije prodala Zambatin štos, tko zna, možda dođe do kraja prvog Trofeja Dinamo i ispiše povijest. Momčadi Favele želimo više sreće u preostalim turnirima.

Današnji raspored:

17:20 IQ Bar Kirchoffset – Futsal Megaton

18:00 Draft Dinamovih igrača

19:00 Cvjetno Poliklinika Milojević – Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi

19:40 Meradog – AŠ Miramare MNK Kozakiv

20:20 Cvjetno Poliklinika Milojević – Playbox

21:00 IQ Bar Kirchoffset – CB Score

21:40 Playbox – Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi

22:20 CB Score – Futsal Megaton