Pred završnicu Trofeja Dinamo koja počinje 11. rujna na Šalati predstavit ćemo sve ekipe koje sudjeluju na završnom turniru (11. i 12. rujan). Osobne karte ostalih ekipa pronađite OVDJE.

> Šalata 2021: Futsal Dinamo – Šibenik 1983, Superkup ‘Oskar Kadrnka’ i završnica Trofeja Dinamo

TD Šalata 2021: Šest ekipa u lovu na 20.000 kuna (RASPORED I SATNICA)

Cvjetno Poliklinika Milojević jedna je od, bez premca, najpoznatijih malonogometnih ekipa posljednjih godina. Momčad je to koja već niz godina igra na velikom broju malonogometnih turnira, uključujući i Kutiju šibicu koju su prije nekoliko sezona i osvojili. Cvjetno Poliklinika Milojević osvojila je i pet turnira Trofeja Dinamo (Keglić 2017, Westgate 2017, Dugave 2018, Knežiju 2019 i Veliku Goricu 2021), što je rekord, ali im još uvijek fali onaj završni turnir na Šalati.

Kvalifikacijski turnir u Dugavama nisu završili uspješno, no skupili su vrijedne bodove za poredak prije završnog turnira na Šalati. U Novom Zagrebu su krenuli s nevjerojatnom pobjedom od 15:0 protiv Travno Cityja, da bi grupu apsolvirali još jednom pobjedom 6:2 protiv EZ10. U četvrtfinalu nisu imali problema protiv Španera koje su izbacili ‘desetkom’, no u četvrtfinalu ih je zaustavila još jedna svima dobro poznata malonogometna momčad – Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi. Konačni rezultat za oproštaj je bio 1:2.

Turnir u Velikoj Gorici su shvatili kao odličnu priliku za poravni ispit te ga poprilično dominanto osvojili. U grupi su pobijedili Taxi Bračić s 4:1, dok su Pizzeria Ziher/CB USB i CB Scotch pali s puno impresivnijim rezultatom. Prvi su izgubili s glatkih 12:0, dok su druge Milojevićevi momci svladali s 11:1. U osmini finala su odigrali tvrdu utakmicu protiv Građanske udruge Dugave i prošli s 3:2, dok u polufinalu dečkima iz Skila nisu ostavili previše nade, nadigravši ih s 4:0. U velikom finalu nisu htjeli gledateljima omogućiti uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu pa su s 5:0 savladali Megaton Din Sar i podignuli pehar Trofeja Dinamo Velika Gorica. Sjajna igra u Velikoj Gorici rezultirala je i individualnim nagradama pa je tako Hrvoje Penava proglašen najboljim igračem turnira, a Vedran Škorić se okitio titulom najboljeg strijelca.

Na Trofeju Dinamo na zagrebačkom Črnomercu im je malo nedostajalo da ponove uspjeh iz Gorice. U grupnoj fazi su svladali CB Jet Star s 5:1 te ZZM s visokih 13:0. Četvrtfinale je bilo vrlo uzbudljivo jer nam je donijelo je derbi protiv Cvjetno Pinkdroidsa. Odluka o pobjedniku je pala nakon penala, dok je u regularnom dijelu završilo 4:4. U polufinalu su naišli na vrlo motivirane dečke iz Građanske udruge Dugave koji su im se revanširali za poraz u Gorici, no boljim izvođenjem penala osvojili su treće mjesto, bolji su bili od momčadi Elkro Vrapče.

Najbolji strijelac Cvjetno Poliklinike Milojević je vrlo mladi i perspektivni igrač Futsal Dinama Filip Novak koji je u tri uvodna turnira mrežu tresao čak 28 puta. To je ujedno i apsolutni rekord pogodaka jednog igrača na Trofeju Dinamo i samo teorija može spriječiti mladog Novaka da se domogne titule Dražan Jerković za najboljeg strijelca natjecanja. A možda su ga proceduralne greške spriječile da stigne do titule najstrijelca u Gorici i na Črnomercu…

OSOBNA KARTA

Ime ekipe: Cvjetno Poliklinika Milojević
Nastupi: TD Dugave, TD Velika Gorica i TD Črnomerec – Memorijal Mate Čuljak
Najbolji rezultat: Prvo mjesto (TD Velika Gorica)
Pozicija u regularnom dijelu: Prvi
Najbolji strijelac: Filip Novak (27 golova)
Nastup na Šalati: četvrti
Sastav: Ivan Pavlić, Filip Novak, Mihovil Prgomet, Kristijan Grbeša, Kristijan Postružin, Davor Kanjuh, Vedran Škorić, Hrvoje Penava, Marko Pavlović, Mateo Mužar, Vedran Matošević, Adel El Saleh, Kristian Čekol, Jakov Mudronja