Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu Poliklinika Ribnjak osvojila je treći Trofej Dinamo Črnomerec – Memorijalni malonogometni turnir Mate Čuljak. Nakon poraza na penale u finalu 2019., Studenti su stigli do prve titule pobijedivši u finalu Građansku udrugu Dugave 3:1. U raspucavanju penala za treće mjesto Cvjetno Poliklinika Milojević svladala je Elkro Vrapče 2:0.

Iako je završnica počela na vanjskim terenima,  nakon svega nekoliko minuta igre, kiša nas je potjerala u dvoranu Megaton.

U prvom polufinalu gledali smo pravu poslasticu između favorizirane Cvjetno Poliklinike Milojević i Građanske udruge Dugave. Cvjetno je povelo u 7. pogotkom sjajnog Filipa Novaka, a Mihovil Prgomet u 11. je pogodio za 2:0. Pred kraj poluvremena Kristijan Grbeša zabio je autogol nakon udarca Nike ToljaKrešimir Tadić u 20. je zabio za 2:2, a kako do kraja regularnog dijela nije bilo golova, o finalistu su odlučivali penali. Marko Brleković obranio je udarac Davoru Kanjuhu i donio Dugavezima drugo finale ovosezonskih turnira Trofej Dinamo.

U drugom polufinalu, SZZG Poliklinika Ribnjak s 4:0 bila je bolja od Elkra Vrapče. SZZG je na odmor otišao s prednosti od 2:0 pogocima Mirka RogošićaDomagoja Durlena, a pobjedu Studenata potvrdio je Ivan Penava s dva pogotka.

Nakon raspucavanja penala za treće mjesto, koje je pripalo, Cvjetnom Poliklinici Milojević, uslijedilo je finale u kojem smo gledali dobru borbu i zanimljvu utakmicu. SZZG Poliklinika Ribnjak povela je u 4. preko Ivana Tvrtka Pajačića i s rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. U razmaku od dvije minute drugog dijela Ivan Penava je s dva pogotka doveo Studente na korak do titule, a Domagoj Pijevac je u 26. samo ublažio poraz Dugaveza koji su na kraju završili među dvije najbolje ekipe regularnog dijela natjecanja i izborile plasman u polufinale Šalate.

Najboljim golmanom turnira proglašen je, drugi put na natjecanju, Marko Brleković iz Građanske udruge Dugave, a najboljim igračem i strijelcem Student Ivan Penava (Penava i Filip Novak zabili su svaki po 10 pogodaka, no po propozicijama nagradu za najboljeg strijelca osvaja igrač iz bolje plasirane momčadi.

Ušli smo u turnir jako dobro, ekipa se uigrala iako nam je falilo nekoliko igrača. Svaku tekmu smo bili dominantni. U svaki turnir ulazimo da ga osvojimo i ono što sa sigurnošću možemo reći da se vidimo na Šalati. Jedino što nas zanima je osvajanje”, rekao je Ivan Penava.

Pratite nas sutra na trofej-dinamo.hr jer ćemo u tekstu Brojke i slova + tri stvari koje su obilježile Trofej Dinamo Črnomerec donijeti i konačni popis putnika na Šalatu.

Događaje s lica mjesta u realnom vremenu pratite na Instagram profilu Trofeja Dinamo.

Sve strijelce, raspored i aktualnu tablicu turnira Trofej Dinamo Črnomerec 2021 pronađite OVDJE.

Sve informacije o Trofeju Dinamo Črnomerec 21 možete pronaći OVDJE.