Veterani Cvjetnog stigli su do svojeg prvog naslova na Trofej Dinamo turniru, osvojivši Memorijalni malonogometni turnir Mate Čuljak.

U sudaru četiriju ekipa, odlučivao je dvoboj između domaćina Megatona i Cvjetnog, u posljednjoj utakmici. Megaton je otvorio turnir s 2:0 pobjedom (Domagoj Purgar, Robert Grdović) nad UDHOS-om, a onda su domaćini s 5:1 nadvisili Stare Rimljane za koje je jedini pogodak zabio Ivan Lalić. Osim Grdovića PurgaraRimljanima su još zabili Ivica Šekrst, Adrijan Beljo Andreas Hadela.

Cvjetno je s druge strane nadvisilo Stare Rimljane 5:3. Briljirao je Davor Guštin s četiri pogotka od kojih je dva zabio pri rezultatu 3:3. Za Rimljane su zabili Danijel Krunić, Tomislav Pinjuh Ivan LalićGuštin je nastavio golgetersku seriju i u dvoboju protiv UDHOS-a, zabio je hattrick, a još su se pridružili Damir Starčević s dva te Tomislav Đulvat i Josip Vajdoher po jedan.

U dvoboju za treće mjesto momčad UDHOS-a osvojila je broncu boljim raspucavanjem penala. A u zadnjoj utakmici, za naslov, igrača se napeta tekma između dvije ekipe pune zvučnih imena. Cvjetno je povelo pogotkom Ivana Planinića u 7. Nakon toga igrača se egal tekma bez puno prilika. Megaton je izjednačio u 24. pogotkom Šekrsta s devet metara. U tom trenutku Cvjetno je bilo prvak zbog bolje gol-razlike. Megaton je bacio sve karte u napad, stisnuo je goste, no u zadnjoj minuti sjevnula je kontra, dvojac Cvjetnog izašao je sam na Alena Jukića, a pobjedu i potvrdu naslova ekipi Cvjetnog donio je Damir Starčević. Napomenimo kako je momčd Cvjetnog do naslova s klupe vodio legendarni igrač Cvjetno Poliklinike Milojević i Cvjetno Pinkdroidsa Vedran Škorić.

Najbolji strijelac bio je Davor Guštin iz Cvjetnog sa sedam pogodaka, najbolji golman Alen Jukić iz Megatona, a domaćini su dali i najboljeg igrača turnira – Ivicu Šekrsta.

U11 turnir – nedjelja

Četiri futsal kluba borit će se naslov najbolje U11 momčadi Zagreba. Futsal Dinamo je domaćin, glavni konkurent Uspinjača Gimka, a puno se očekuje i od dečki i cura iz Futsal Gorice te FOTEX Junajteda.

Turnir se igra po sistemu svatko sa svakim. Momčad koja osvojio najviše bodova osvaja naslov. U slučaju istog broja bodova gleda se međusobni omjer, pa gol-razlika, pa broj postignutih golova, a ako niti taj kriterij ne bude zadovoljen, pucat će se penali.

U slučaju tri ekipe s istim brojem bodova, zatvara se krug između te tri momčadi i među njima se primijenjuje ranije navedeni kriterij.

Prve tri ekipe zaradit će trofej i medalje i prestižnu titulu na Čuljinom memorijalu.

Seniori – nedjelja

Seniori počinju u popodnevnom terminu. Četvrtfinala nakon kojeg ćemo saznati finaliste. Među četiri dvoboja nalaze se nekakve zanimljive ekipe.

SZZG Poliklinika Ribnjak je uz Cvjetno Poliklinika Milojević prvi favorit turnira, a u četvrtfinalu ih čeka neugodna Pizzeria Viva, brončana iz Dugava, koja je u grupi bila bolja od osvajača Dugava KTechnologiesa. Studenti su favoriti, no Pizzeria Viva itekako može iznenaditi, što su pokazali na Dugavama i Črnomercu.

U drugom četvrtfinalu gledamo pravi kvartovski derbi. U derbiju Cvjetnog naselja, odnosno Derbyju della Floro Flores, između kvartovskog ‘Juventusa’ i ‘Torina’ (jer, prema legendi, Cvjetno Poliklinika Milojević ima više navijača u Zagrebu, a Cvjetno Pinkdroidsi u kvartu), Poliklinika Milojević je veliki favorit protiv RužićastihDroida, no znate kako se kaže – ‘derbi je derbi’.

Uslijedit će pauza kako bismo pogledali HNL derbi između Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu.

U trećem četvrtfinalu gledamo dobri za Zapad Zagreba. Domaćin Megaton, viceprvak TD Gorice, protiv Elkro Vrapča, sastavljene djelomično od igrača koje su predstavljali jednu Žutu kopiraonu. ‘Gosti’ imaju imperativ pobjede zbog lova na Šalatu, dok je Megaton siguran. Ovo je ujedno i dvoboj za Čulju, između njegovog Megatona i ekipe iz njegovog Vrapča.

Sve sudionike finala saznat ćemo oko 22:30, možda i kasnije ako Građanska udruga Dugave i KTechnologies budu raspucavali penale. Ove dvije ekipe susrele su se u finalu Dugava. U Dugavama je u napetoj utakmici KTechnologies pobijedio domaćine 3:2. Oboje ekipe sigurne su za Šalati, a love jedno od prva dva mjesta koje vodi u polufinale.

Sve u svemu, očekuje nas jako uzbudljiva završnica.

Događaje s lica mjesta u realnom vremenu pratite na Instagram profilu Trofeja Dinamo.

Sve strijelce, raspored i aktualnu tablicu turnira Trofej Dinamo Črnomerec 2021 pronađite OVDJE.

Sve informacije o Trofeju Dinamo Črnomerec 21 možete pronaći OVDJE.