Ne bi to bilo ‘to’ kada se barem jedna utakmica Čuljinog memorijala ne bi igrala u njegovoj dvorani Megaton. Prije dvije godine kiša je sva tri finala (seniori, veterani, U11) preselila u dvoranu, a sinoć se posljednjih šest minuta zadnje utakmice dana između Pizzerije Vive i KTechnologiesa također igralo pod krovom.

No, krenimo redom…

Nakon što smo prvog dana turnira dobili dva četvrtfinalista, danas smo saznali sve ostale putnike u četvrtfinale koje se igra u nedjelju 29. kolovoza.

U izjednačenoj utakmici, CB Jet Star Špansko svladao je ZZM 5:4. Momčad sa Španskog  imala je prednost od 4:1, ZZM se uspio vratiti i izjednačiti tri minute prije kraja. No, Ivan Tisanić je zabio za pobjedu Jet Stara. Cvjetno Poliklinika Milojević opravdala je ulogu favorita skupine (i cijelog turnira), svladavši prvo CB Jet Star 5:1, iako je Jet Star poveo pogotkom Josipa Delača), a onda i ZZM s 13:0. Za Cvjetno Polikliniku Milojević briljirao je Filip Novak koji je u prvoj utakmici zabio dva, a u drugoj šest pogodaka i predvodi ljestvicu strijelaca s ukupno osam golova. Mateo Mužar zabio je četiri, a Mihovil Prgomet Kristijan Grbeša u dvije su utakmice zabili svaki po tri. Sve strijelce i aktualnu tablicu pronađite OVDJE.

Skupina B završila je dan ranije, a u skupini C tražila se drugoplasirana momčad. U jako neizvjesnoj i izjednačenoj utakmici, Đanijeve sjekire zabile su u 24. preko fotografa Futsal Dinama Vigora Klaića, no Cvjetno pinkdroidsi prošli su dalje pogocima braće Halužan, Petra i Juraja u 25. i 26. Sve strijelce i aktualnu tablicu pronađite OVDJE.

U skupini D ekipa UDHOS nažalost se nije uspjela skupiti za seniore, no zato će u subotu nastupiti za veterane. Samim time Pizzeria VivaKTechnologies ostvarili su dvije 3:0 pobjede bez borbe, a u posljednjoj utakmici večeri odlučivali su o prvom mjestu i prolasku u četvrtfinale. Pizzeria Viva krenula je u lov na Šalatu pogocima Deana Slijepčevića i sjajnim solo-prodorom Jurice Brdeka, a do odmora su imali prednos od 4:1. U 24. minuti utakmice, inače posljednje u danu, otvorilo se nebo. Momčadi su se preselile u dvoranu, a volonteri su ceradom prekrili plavu opodlogu. U dvorani, šou. Ktechnologies pogocima Ivana Čilića stiže do 3:4, no više nisu mogli. Pizzeria Viva osvojila je grupu, no Ktechnologies je kao jedna od najboljih drugoplasiranih ekipa također završila u četvrtfinalu i, još bitnije, matematički izborila nastup na Šalati. Sve strijelce i aktualnu tablicu pronađite OVDJE.

Ostao nam je još rasplet u skupini E. Viceprvaci TD Dugava, Građanska udruga Dugave, s 5:0 je svladala ekipu Smogovci, sačinjenu od juniora Futsal Dinama, a onda su se u dvoboju za prolaz dalje susreli Megaton Dinsar GUD. Zanimljivo, u tom dvoboju sučelili su se Domagoj Pevec (Megaton Dinsar) i Domagoj Pjevac (Građanska udruga Dugave). Pevec je čak i zabio i doveo Megaton u vodstvo, a Krešimir Tadić izjednačio je u 16. GUD je na kraju osvojio grupu boljim raspucavanjem penala, no u durgi krug su prošli i domaćini. Sve strijelce i aktualnu tablicu pronađite OVDJE.

U četvrtfinalu će tako osim pet osvajača grupa (Cvjetno Poliklinika MilojevićSZZG Poliklinika Ribnjak, Elkro Vrapče, Pizzeria Viva Građanska Udruga Dugave) igrati još tri najbolje drugoplasirane ekipe (Cvjetno Pinkdroids, KTechnologies Megaton Dinsar). CB Jet Star Špansko Niskogradnja Veverec našle su se ispod crte drugoplasiranih ekipa.

Danas (petak) je slobodni dan, a sutra kreću veterani. U nedjelju se igra U11 turnir i četvrtfinale seniora, a u ponedjeljak sama završnica seniorskog turnira. Danas ćemo objaviti ždrijiebove.