Najbolji topnik Trofeja Dinamo 2019 je Marko Korečić koji je svih 16 pogodaka zabio – prvog dana ovosezonskog natjecanja! Naime na otvaranju Trofeja Dinamo, na turniru u Petrinji, popularni „Piksi“ zabio je prvo 10 komada ekipi Prijatelji, a onda i šest lokalnim Bad Blue Boysima.

Njegova Vulkanizacija Mario je potom odigrala 0:0 protiv Poliklinike Ribnjak Autoškole Klindić u četvrtfinalu i ispala na penale. Korečić je potom odigrao još jednu utakmicu na natjecanju, finale TD Kutine u kojem je njegova HNŠK Moslavina nadvisila Domorad nakon boljeg izvođenja penala.

Iako mu je nekoliko igrača puhalo za vratom, Korečić je uspio sačuvati vodstvo koje je postavio prvog dana natjecanja i na kraju stigao do titule Dražan Jerković seniorskog dijela turnira.

„Nisam se nadao da ću, kraj toliko dobrih igrača, osvojiti prestižnu nagradu Dražan Jerković s obzirom na to da sam odigrao svega četiri utakmice na dva turnira. Zahvalio bih se svojim suigračima, jer bez njihovih asistencija ne bi bilo moguće osvojiti ovu nagradu“.

Korečićev učinak na Trofeju Dinamo 2019 je – četiri utakmice, titula najboljeg strijelca i naslov s HNŠK Moslavinom. Dosta dobar učinak, rekli bismo…

„Osobno nisam zadovoljan s učinkom jer smo na domaćem turniru u Petrinji ispali na penale u četvrtfinalu. Ciljevi Vulkanizacije Mario su uvijek osvajanje prvog mjesta, pogotovo kada igramo na domaćem terenu. U Kutini smo ipak došli do naslova, ali pod drugim imenom i dodatno pojačani „hrvatskim Brazilcem“ Tihomirom Novakom. S obzirom na to da smo obranili naslov u Kutini, naravno da sam s tim turnirom zadovoljan“.

Za kraj, upitali smo ga kako mu se činila organizacija Trofeja Dinamo 2019?

„Trofej Dinamo iz godine u godinu raste, a nadam se da će tako biti i u budućnosti. S obzirom na to da sam Petrinjac, drago mi je da je Petrinja dobila priliku organizirati turnir u sklopu natjecanja. Mislim da je turnir bio na visokom nivou i vjerujem da će se sljedeće godine Trofej Dinamo opet igrati u Petrinji“.