„Stariji“ kibici zagrebačkog hakla i malog nogometa sjećaju ga se kao dugogodišnjeg nositelja igre CB Keglić, kvartovske ekipe s kojom je godinama dolazio do završnice legendarne Kutije šibica, a u jednom jedinom odigranom finalu 2008. snove mu je oduzeo – Nacional. Danas je Alan Klakočer osvajač veteranskog dijela Trofeja Dinamo i nositelj nagrade „Josip Kuže“ koja se dodijeljuje najboljem igraču turnira. Kao što smo već pisali, njegova ekipa Čarobna Frula spletom okolnosti i otkazima drugih ekipa stigla je na veliku završnicu na Šalatu te u stilu Danske 1992. odnijela naslov. Pogađate, upravo je Alan bio glavni protagonist svoje ekipe te smo ga zamolili za par dojmova s njegove prve završnice na Šalati.

„Čast mi je što sam izabran za najboljeg igrača veteranskog turnira. Međutim, moram naglasiti da bez podrške suigrača i odlične igre moje momčadi ne bi bilo moguće osvojiti nagradu za najboljeg igrača“.

Kako si zadovoljan nastupom svoje ekipe na ovogodišnjem natjecanju?

„Što se tiče moje ekipe i utakmica završnice mogu reći da smo u polufinalu odigrali odličnu utakmicu protiv odličnog protivnika te zasluženo pobijedili. Finalna utakmica, prvo poluvrijeme, bila je bez puno rizika s obje strane i bez nekih izrazitih šansi. Drugo poluvrijeme smo odigrali presing i stvorili nekoliko izrazitih prilika i pogodili dva puta okvir gola. Na kraju je završilo bez golova. U raspucavanju penala imali smo više sreće i na kraju osvojili turnir“.

Kako si zadovoljan organizacijom ovogodišnjeg Trofeja Dinamo?

„Smatram da je turnir (mislim na završnicu i na Dugave, Cankaricu itd.) na jednom visokom nivou u pogledu same organizacije, suđenja, broja ekipa i ostalog. Također, moram reći da završnica turnira na Šalati kao dio otvaranja malonogometne sezone Futsal Dinama je pun pogodak te cjelokupni događaj predstavlja jednu jedinstvenu i lijepu priču. Za kraj, želim vam puno uspjeha kako u organizaciji slijedećih turnira tako i u natjecateljskoj sezoni“.