U subotu, 7. rujna 2019. dobili smo osvajače Trofeja Dinamo 2019. Naslov u ženskoj kategoriji osvojila je ekipa SC Flegar, u veteranskoj Čarobna Frula, a u seniorskoj Meteora Futsal.

Pobjednika veteranskog turnira Trofeja Dinamo 2019 dobili smo nakon raspucavanja penala. Veterani, ko’ veterani, odigrali su “nulu” s time da je Čarobna frula bila nešto opasnija od Megatonaca. Na kraju nije bilo pogodaka, Alen Jukić skinuo je penal i Megaton je imao priliku za pobjedu, no Petar Majić je promašio gol i Frula se vratila u igru. Potom je Tvrtko Močibob zabio, a Ivan Sever promašio za veliko slavlje “Danske ‘92”, budući da je Čarobna Frula na završnicu uletjela tek nakon što su četvrta i peta ekipa u ukupnom poretku odustale od natjecanja,

Titulu Josip Kuže za najboljeg igrača veteranskog natjecanja dobio je Alen Klakočer iz Čarobne Frule, Dražan Jerković 2019 (najbolji strijelac) veterana je Miro Fabijan iz četvrtog HR Tuninga sa šest pogodaka, a nagradu Ivan Turina za najboljeg golmana dobio je Alen Jukić.

U ženskom finalu gledali smo jednosmjernu utakmicu, prvakinje Hrvatske iz SC Flegar puno su iskusnije od mladih cura iz Dinama iz Osekovog te su na odmor otišle s prednosti od 4:0. Pogotke u prvom dijelu za Stomatologinje zabile su najbolja igračica natjecanja Natalija Hubak (dva), te Marija Žagar i Sandra Trstenjak. U nastavku utakmice Marijana Oršić i Ivana Damjanović postavile su na konačnih 6:0, a junakinja utakmice i natjecanja Hubak je uz dva pogotka (uz jedini pogodak u polufinalu) upisala tri asistencije u finalu.

Hubak je tako osvojila titulu Josip Kuže za najbolju igračicu, najbolja golmanica (nagrada Ivan Turina) je Ana Kunštek iz Dinama Osekovo, a najbolja strijelkinja (Dražan Jerković) je Marija Žagar iz SC Flegara.

Prvo poluvrijeme seniorskog finala bila je prava šahovska bitka između Playoxa i Meteore. S obzirom na ulog (ne samo zbog prestiža, nego i nagrade od 15.000 kuna), obje ekipe igrale su izrazito oprezno i čvrsto. U nastavak utakmice Playbox je krenuo agresivnije, češće su bili na suparničkoj polovici no prva je zabila Meteora preko Dominika Brletića. Ipak Playbox je u 28. uspio izjednačiti preko novog pojačanja Futsal Dinama Josipa Grubeše na asistenciju Kristijana Čekola.

Pribjeglo se raspucavanju penala, a spretniji i sretniji bili su igrači Meteore koji su osvojili svoj prvi naslov na trećem Trofeju Dinamo čime su se upisali u povijest.

Najboljim strijelcem (Dražan Jerković) seniorskog turnira proglašen je Marko Korečić iz Vulkanizacije Mario i HNŠK Moslavine sa 16 pogodaka, najbolji golman (Ivan Turina) je Tomislav Hercigonja iz Playboxa, a najbolji igrač (Josip Kuže) Dominik Brletić iz Meteore Futsal.