Saznali smo nove legende Trofeja Dinamo. Premijerno izdanje na Knežiji osvojila je ekipa Cvjetno Poliklinike Milojević koja je u finalu svladala Playbox Mr. Jack!

Dan nije počeo najbolje. Ekipa iz X-Teama javila je da zbog drugih obaveza neće moći stići na četvrtfinale, te je Playbox Mr. Jack prošao dalje bez borbe, rezultatom 3:0.

Nakon toga su na teren izašli Caffe bar Li-la i Autostaklo Servis Smolar. “Birtijaši” su bez većih problema prošli u polufinale, rezultatom 8:1. Tino Čirjak otvorio je golijadu dvama golovima, a do 10. minute na 3:0 je povisio Robert Grdić. Trunku nade Smolaru vratio je Danijel Kahlina golom u 12. minuti, ali to je bilo sve što smo vidjeli od njih. Petar Ježić i Dario Šestić zabili su jedan gol, Grbić svoj drugi, a veliku partiju Čirjak je okrunio s još dva gola, ukupno 4.

Idući ogled bio je definitivno i najnabrijaniji na cijelom turniru, gdje je MNK Meteora Futsal s gustih 3:2 izbacila Polikliniku Ribnjak Autoškolu Klindić. Čarke na terenu, prekršaji na rubu dozvoljenog i nedozvoljenog i borba za svaku loptu najbolje su što ovakvi turniri mogu ponuditi, a sve smo to mogli vidjeti u ovom okršaju. Hrvoje Žuvela najavio je sjajne stvari za Polikliniku kada je već u 1. minuti poentirao za vodstvo, ali su vrlo brzo Bruno Jakovljević i Josip Brkić preokrenuli rezultat. Kada je Kristijan Postružin u 9. minuti zabio za 2:2, činilo se da ćemo gledati pravu golijadu. Ipak, jedini pogodak do kraja bio je onaj pobjednički Brkića u 21. minuti. Do kraja se Meteora povukla, Poliklinika je pokušala s igračem viška, ali rezultat se nije mijenjao.

Posljednje četvrtfinale odigrali su Cvjetno Poliklinika Milojević i Drijen d.o.o – To Silvija, a Cvjetno je slavilo s uvjerljivih 6:0. Željko Petrović nastavio je isplaćivati svoje dionice te je s dva rana pogotka osigurao komfornu situaciju za Polikliniku, koju su do poluvremena na nedostižnih 5:0 odveli Davor Kanjuh, Jakov Grcić i Ivan Majić. Jedini pogodak u drugom dijelu postigao je Mihovil Prgomet na asistenciju Ivana Penave.

Polufinala su bila prava poslastica. Playbox i CB Li-la odigrali su jednu od najtvrđih utakmica turnira. Vito Gagulić lijepo se izbacio pored čuvara i probio suparničkog golmana za vodstvo u 7. minuti. Suparnik je vrlo brzo uzvratio, kada je Filip Vojnović poentirao za izjednačenje. Do kraja utakmice gledali smo napet dvoboj u kojem nije bilo golova, i pristupili smo izvođenju šesteraca. Tamo je Tomislav Hercigonja bio malo uspješniji od kolege sa suprotne strane, Pave Ježića. Precizni su za Playbox bili Ivan Šulentić, Matija Rajh, i Danijel Dekanić, a Ježić i Luka Toš za Li-la. Prolaska težak promašaj pripao je Grdiću.

Drugo polufinale bilo je jednako napeto. Mlade snage Meteore junački su se sudarile protiv Poliklinike Milojević. Od samog starta utakmica je bila nervozna i napeta, a najbolju šansu za “break” imao je Prgomet koji je bio zamalo neprecizan iz sjajne situacije. U 21. minuti Jakovljević je iz slobodnog udarca s(p)retno zabio za vodstvo, i Meteora je bila odlučna u namjeri da obrani tu prednost. To bi im možda i pošlo za rukom da se Prgomet nije iskupio za svoj promašaj i nakon lijepog okreta zabio za poravnanje. Epilog – ponovno penali! Nepogrješivi su bili Nikola Gudasić, Marino Jedvaj i Dominik Brletić s jedne, odnosno Grcić, Majić i Vedran Matošević s druge strane. U raspucavanje su krenuli Matošević i Jedaj. Nakon što je Karlo Maloševac obranio penal Jedvaju, Matošević je imao udarac za pobjedu, ali je pogodio vratnicu. Ipak, Jedvaja je izdala koncentracija i ponovno je promašio, a Matošević svoju drugu šansu nije propustio i uveo je Cvjetno Polikliniku Milojević u veliko finale.

U raspucavanju za treće mjesto, Cafe Bar Li-la osvojila je broncu uspješnijim izvođenjem udaraca s “kreča”. Šestić, Toš i Ježić bili su hladnokrvni k’o Simo Hayha. Za Meteoru je precizan bio Bruno Devčić, ali je promašaj Jakovljevića presudio borbu za medalju.

Prije samog finala, imali smo priliku svjedočiti i sjajnom dvoboju između Futsal Dinama (generacija ’08) i njihovih vršnjaka iz Bregane. Utakmica je bila toliko kvalitetna da su kraj susreta obje ekipe dočekale u ovacijama, a nakon rezultata 1:1, Bregana je bila uspješnija u izvođenje penala.

I konačno, veliko finale, veliki prijatelji i veliki rivali. Ovaj put, Cvjetno Poliklinika Milojević odnijela je pobjedu nad Playbox Mr. Jackom i postala legenda Knežije. Posebno je to značilo Grciću, koji je svoje prve nogometne korake napravio baš na ovom kultnom kvartu. Gledali smo izrazito tvrdu utakmicu u kojoj je Poliklinika bila nešto konkretnija, ali se Playbox sjajno branio i opasno prijetio iz kontraudara. Prvi ključni trenutak dogodio se na samom kraju poluvremena kada je Matošević efektno okončao sjajnu akciju i doveo Polikliniku u vodstvo. U 26. minuti Prgomet je povisio vodstvo, a u zadnjoj minuti Matošević je svojim drugim golom osigurao titulu svojoj ekipi i veliko slavlje. Konačan rezultat možda nije realan odraz zbivanja na terenu, ali u finalu smo gledali ekipe koje su svakako najviše pokazale tijekom čitavog turnira.

Sve individualne nagrade otišle su u ruke dečkiju iz pobjedničke ekipe. Najbolji golman turnira je Karlo Maloševac, dok je Željko Petrović s 8 golova u foto-finišu ostavio iza sebe Matoševića i ponio titulu najboljeg strijelca. Konačno, najboljim igračem proglašen je Mihovil Prgomet, stasiti pivot koji je na sebi susjednom kvartu uzeo jedno od najdražih zlata u karijeri.

Knežija je iza nas, dojmovi su izvrsni, ali odmora nema – pred nama je već Trofej Dinamo u Slavonskom brodu, posljednji prije ljetne pauze kada će se bukirati posljednje karte za završnicu na Šalati. Vidimo se u Brodu!