Jučer je na terenima OŠ Horvati počeo prvi Trofej Dinamo Knežija, svojevrsni nasljednik Knežija Cupa, a već nakon prvih pet utakmica saznali smo tri četvrtfinalista.

Natjecanje su otvorili “vječiti treći”, ali ne na turnirima, već u skupinama Cvjetno Pinkdroidsi i CB Li-La, za koju igraju igrači poznate ekipe Pimont. Li-La je došla u vodstvo pogotkom Eugena Gudeka u 4., a Pinkdroidsi su uspjeli izjednačiti u 27.  kada je precizan bio Hrvoje Ivić. No, isti igrač propustio je realizirati penal, a s druge strane precizan je bio Petar Ježić. Tako da su obje momčadi podijelile bodove, ali u slučaju boljeg međusobnog omjera Pimont, pardon, CB Li-La prolazi dalje…

Nastavno na skupinu C, CB Li-La izborila je prolaz u drugi krug svladavši u napetoj utakmici “klince” iz Meteore Futsala. Josip Brkić doveo je osvajače Petrinje u vodstvo u 11., no do odmora Li-La preokreće preko Ježića (13’) i Gudeka (15.). U 24. Ježić je zabio drugi pogodak za potvrdu pobjede, a Meteora i Cvjetno o putniku u drugi krug odlučivat će danas u međusobnom ogledu.

S druge strane, jučer je odigrana cijela skupina D koja je zbog ogromnog broja pogodaka bila smrt za autora ovoga teksta. U prvoj utakmici očekivala se rutinska pobjeda Poliklinike Ribnjak Autoškole Klindić protiv FPZG Futsala, no novinari i politolozi iznenadili su sve prisutne. Hrvoje Žuvela doveo je Ribnjake u vodstvo u 5., no Marko Pavičić i Mislav Pervan ubrzo preokreću. Na odmor se otišlo s rezultatom 3:3, za Ribnjake-Klindiće zabili su Mirko Rogošić i Muhamed Alghoul, a za FPZG Luka Miloloža.

U drugom dijelu palo je samo tri pogotka. Žuvela je zabio za Ribnjak-Klindić, a Pavičić za FPZG i na semaforu prijenosnog računala na kojoj se vodi aplikacija Leagues&Tournaments pisalo je 4:4 sve do 26. kada je Filip Pezelj sjajnim udarcem pogodio za konačnih 5:4.

FPZG-ovci očito su se ispuhali u toj tekmi, budući da su u sljedeću ušli kriminalno. Nisu niti izašli iz tunela (kojeg na Knežiji ni nema), a na semaforu (kojeg također nema) već je pisalo 2:0 za Autostaklo Servis Smolar. U 12. već je 5:0 za Staklare za koje su zabijali Ivan Babić, Marko Medved, Filip Kopun i Ivan Cvitanović, a jednom je u vlastitu mrežu loptu ugurao i Miloloža.

No, FPZG-ovci se tada bude, Miloloža smanjuje, a Pavičić krajem prvog i početkom drugog dijela dovodi svoju momčad do 3:5. Kada se činilo da bi se Politolozi mogli vratiti A-S.S.S. je s četiri brza pogotka došao do neuhvatljive prednosti, a konačnih 4:9 postavio je Miloloža iz FPZG-a.

Za kraj dana u izravnom dvoboju za prvo mjesto Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić s 3:1 nadvisila je Autostaklo Servis Smolar. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, Žuvela je doveo Ribnjak-Klindić u vodstvo, a izjednačio je Mario Medved u zadnjoj minuti prvog dijela. Igralo se “na nož” sve do same završnice dvoboja kada je Rogošić dvama pogocima donio svojoj momčadi prvo mjesto u skupini.

Sve rezultate, tablice i strijelce TD Knežija možete pronaći OVDJE.

Danas je na rasporedu sedam utakmica, preostali dvoboj skupine C te po tri utakmice skupina A i B nakon kojih ćemo saznati sve putnike u četvrtfinale koje se igra u nedjelju.