HNŠK Moslavina obranila je “domaći” naslov Trofeja Dinamo u Kutini svladavši u finalu prvaka Bjelovara Domorad nakon boljeg izvođenja penala. Za razliku od prošle godine, kada su se Moslavci prošetali do naslova, ove godine imali su dostojan otpor, prvo u Poliklinici Ribnjak Autoškoli Klindić u polufinalu, a onda i u sjajnom Domoradu u finalu koji još uvijek nema poraz na Trofeju Dinamo, budući da je s “Tihinom ekipom” remizirao…

Završni dan Trofeja Dinamo u Kutini odigran je u fantastičnom ozračju s ispunjenim prostorom oko terena. Najboljim igračem turnira proglašen je Tihomir Novak iz Moslavine, najboljim strijelcem Josip Ištuk iz Dječjeg nogometa, a najboljim golmanom Andrija Budimir iz Ribnjak-Klindića.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić očekivano je svladala Dječji nogomet koji je nastupio bez Karla Maloševca koji je pak branio za Cvjetno Polikliniku Milojević na Knežiji te Dominika Cvišića i Mateja Degača koji su bili na reprezentativnom kampu za mlađe kategorije. Ribnjak Klindić je pak bio pojačan s Kristijanom Postužinom koji je doveo svoju momčad u vodstvo, Dječaci su potom imali nekoliko prigoda, no Ribnjak do poluvremena povećava prednost preko Marija Crnčevića, a Postružin je u 22. postavio na konačnih 3:0.

U drugom četvrtfinalu gledali smo reprizu finala Bjelovara, a Domorad je i ovaj puta bio uvjerljiv te je s 4:0 svladao Koestlin. Dva pogotka za osvajače Bjelovara zabio je Tomislav Pleić te po jedan Matej Herent i Ivan Borna Jelčić Balta.

U trećem četvrtfinalu prvi favorit HNŠK Moslavina sa 6:0 razbila je lokalne Moslavce. Dva pogotka zabio je Ivan Cerjak, a po jedan Franjo Marković, Luka Perić, Tihomir Novak i Josip Jandrić.

Jedina djelomično neizvjesna utakmica bila je ona između Olujnog Bljeska i CB Barbe Frizerskog salona Mirela koji su poveli s 2:0 pogocima Đanija Miška u 5. i autogolom Ivana Starčevića. No, isti igrač u 7. se iskupio i smanjio na 1:2, a Olujni Bljesak u nastavku dolazi do preokreta pogocima Nikole Stankovića, Ante Lovrića, Marina Jedvaja i Vedrana Cvitkovića i konačne pobjede 7:3.

Prvi polufinalni par bio je finale prije finala, HNŠK Moslavina rano je povela lijepim pogotkom Matkovića, no Klinidić-Ribnjak izjednačio je u 8. preko Marka Andrića, a u 12. su stigli i do preokreta nakon pogotka Postružina.

Ipak, Moslavina u nastavku uspijeva doći do preokreta, Matković je prvo izjednačio, a potom odlično uposlio Perića koji fantastičnim volejem pogađa za konačnih 3:2.

U drugom polufinalu gledali smo pravu golijadu. Domorad je krenuo furiozno, a Olujni Bljesak nije nalikovao, niti na oluju, a još manje na bljesak. Domorad je u pet minuta zabio tri gola, a u 9. je već bilo 4:0, od čega je tri pogotka zabio Matej Herent, a jedan Pavličević.

Marino Jedvaj potom je smanjio, no Jelčić Balta u 12. postavlja na 5:1. Golijada tu nije prestala, Nikola Stanković smanjio je na tri razlike, a Dragan Vaclavek pred odlazak na odmor ponovno postavlja na +4. U nastavku utakmice, Olujni Bljesak dvaput je stigao na -3, ali Domora u finale prošao s pobjedom 8:4 uz četiri pogotka Herenta.

Olujni Bljesak ipak se iskupio u raspucavanju penala za treće mjesto kada je svladao Ribnjak Klindiće, a u finalu smo gledali pravu poslasticu.

Unatoč dobroj igri Domorada, Perić je brzo doveo Moslavinu u vodstvo te se s rezultatom 1:0 otišlo na odmor. Kada je u 22. Ivica Majić zabio za 2:2, činilo se da će Moslavina ponovno suvereno osvojiti naslov, no tada se Domorad vraća. Prvo je Jelčić Balta smanjio topovskim udarce, a u 28. Majić pogađa vlastitu mrežu za izjednačenje. Pavličević je potom mogao svojoj momčadi donijeti preokret, no promašio je ono što inače ne promašuje te se otišlo u raspucavanje penala.

Prvi je pucao Domorad, a pobjednika smo dobili u četvrtoj seriji, Ivan Orač nije uspio zabiti, a precizan je bio Novak, i najbolji igrač turnira donio je svojoj momčadi novi naslov u Kutini.

Ove godine gledali smo zaista odlični turnir u Kutini, jedan od najboljih u sklopu Trofeja Dinamo i veselimo se povratku dogodine…

(PS. Sutra je završni dan Knežije, a u ponedjeljak kreće Trofej Dinamo u Slavonskom Brodu)