Petak je bio dan rezerviran za turnir žena u Kutini. Nastupile su tri ekipe – Zagreb 041, Cure za 5 te NK Dinamo Osekovo. U prvoj utakmici susrele su se „pjesnikinje“ i domaće rukometašice koje su se skupile pod nazivom Cure za 5. Od početka su inicijativu preuzele zagrebačke cure, ali prve su mrežu zatresle domaće preko Aleksandre Kuridže. Nakon prvog gola, brzo je Dora Miklić zabila drugi te su Cure za 5 imale vodstvo od 2:0.

Ipak, do poluvremena je ekipa Zagreb 041 iskoristila bolju igru na terenu te je pogotkom Kristine Martić te autogolom Kuridže sa zvukom sirene izjednačila na 2:2. U drugom poluvremenu preslika igre iz prvog s tim da je pao još samo jedan gol. Ponovno sa zvukom sirene, ovaj puta pogotkom Bonite Jurec Zagreb 041 dolazi do pobjede od 3:2. Zaslužena pobjeda na kraju za cure koje su došle u Kutinu bez ijedne zamjene.

U drugoj utakmici Zagrepčanke ostaju na terenu, a protivnice su im mlade cure iz Osekova. Svjedočili smo odličnoj utakmici u kojoj su mlađe cure pokazale sjajnu koheziju na terenu te veliku dozu talenta što su okrunili pobjedom nad favoriziranim „pjesnikinjama“ 3:1. Dva pogotka za Dinamovke zabila je Lorena Turas, a jedan Jelena Sučić, dok je jedini pogodak za Zagrebašice zabila Magdalena Oršić.

U zadnjoj utakmici cure iz Osekovog potvrdile su prvo mjesto na turniru pobjedom nad Curama za 5. U zadnjoj utakmici su popustile kočnice te smo vidjeli čak 7 golova. Konačni rezultat bio je 5:2. Sučić je zabila dva, Turas, Sara Kolić i Jana Vuksan po jedan, a za Petice zabile su Miklić i Jelena Karanović. Iza nas je sjajan turnir mladih djevojaka iz Osekova te se nadamo kako će tako i nastaviti.

Sve rezultate i ukupnu ljestvicu strijelaca ženskog turnira pronađite OVDJE.

Nokaut faza seniorskog dijela turnira počinje danas u 16 sati. U četvrtfinalima ćemo gledati zagrebačko-zagrebački, bjelovarsko-bjelovarski i dva kutinsko-kutinska dvoboja. Prvi su na redu “Purgeri”, vodeća momčad u ukupnom poretku Dječji nogomet vs aktualnog osvajača Poliklinike Ribnjak Autoškole Klindić.

Zbog reprezentativnih obaveza Dječaci ne mogu računati na Dominika Cvišića (Futsal Dinamo) i Mateja Degača (Novi Marof), te su Ribnjaci-Klindići blagi favoriti.

U drugom dvoboju gledat ćemo reprizu bjelovarskog finala, s obzirom na 7:3 pobjedu u istom, jasno je da je Domorad favorit protiv Koestlina.

Prvi favorit turnira HNŠK Moslavina, za koju igraju Tihomir Novak, Luka Perić i Franjo Matković igra protiv jake i mlade domaće ekipe Moslavci, a posljednjeg polufinalista saznat ćemo nakon dvoboja CB Barba i Olujni Bljesak.

Polufinala su na rasporedu od 18:40, a finale se igra u 21, a nakon svečane ceremonije dodjele medalja na obližnjem trgu kreće koncert Opće opasnosti…

S Kutinom paralelno se igra turnir na Knežiji o kojem više možete pročitati OVDJE.