Jučer je kompletirana grupna faza natjecanja u Kutini te su poznati svi parovi četvrtfinala koji će se, kao i borba za medalje, odigrati sutra (29. lipnja), dok je danas na rasporedu ženski turnir o kojem ćemo više malo kasnije…

Nakon što se prošle godine Tihomir Novak sa svojom HNŠK Moslavinom “prošetao” domaćim turnirom, s nestrpljenjem se iščekivalo kakvu će momčad hrvatski reprezentativac ove godine složiti. Franjo Matković, koji je prošle godine osvojio titulu “Dražan Jerković” za najboljeg strijelca natjecanja, ponovno se našao u momčadi (ovo mu je treća ekipa za koju je nastupio na ovogodišnjem Trofeju Dinamo), a Novakovog suigrača iz Sparte Kristijana Grbešu ove sezone zamijenio je još jedan “internacionalac”, Luka Perić koji je 2017. dobio nagradu “Josip Kuže” za najboljeg igrača natjecanja.

HNŠK Moslavina nije imala problema sa svojom grupom, u derbiju svladala je Olujni Bljesak s 3:0 (Stjepan Petrović, Luka Perić i Ivica Majić), a autsajdera NK Dinamo Krč s 8:1. Po dva pogotka zabili su Vitomir Novak, Ivica Majić i Perić, a jedan su dodali T. Novak i Matković, dok je jedini pogodak za krčki Dinamo zabio Marko Borić.

Kao druga momčad iz grupe u četvrtfinale se plasirao Olujni Bljesak koji je svladao Dinamo Krč sa 7:3. Po dva pogotka zabili su Nikola Stanković i Luka Lončarević, a jedan Ante Lovrić, Željko Ostrman te “dinamovac” Sven Leško koji je zabio u vlastitu mrežu. Za Dinamo dva pogotka zabio je Ivan Strgar, a jedan Dražen Turina.

Skupina D bila je sastavljena isključivo od lokalnih ekipa, a osvojila ju je CB Barba Frizerski Salon Mirela koja je sa 6:3 bila bolja od Moje Golubice (hat-trickove su zabili Robert Radić i Domagoj Gelo, a za Golubicu dva pogotka zabio je Filip Škarica i jedan Tomislav Gača). Te u izravnom dvoboju za prvo mjesto Moslavce nakon penala.

Moslavci su vodili 2:0 pogocima Darija Cvrtile i Brune Vlajsovića, a CB Barba je izjednačila dvama pogocima Gela. No, bolji omjer na kraju omogućilo im je bolje izvođenje penala.

Napomenimo i kako su Moslavci upisali najuvjerljiviju pobjedu turnira svladavši CB Moju Golubicu s 10:0. Mateo Duvnjak zabio je hat-trick, Cvrtila i Josip Šenija po dva pogotka, a jedan su zabili Vlajsović, Ivan Glavurdić i Branimir Gotšlih, ali u svoju mrežu…

Sve rezultate, strijelce i ljestvice možete pronaći OVDJE.

U četvrtfinalu ćemo tako gledati sraz dvije zagrebačke ekipe Dječjeg nogometa i Poliklinike Ribnjak Autoškole Klindić, dvije bjelovarske ekipe Domorad i Koestlin, a imamo i dva “kutinska” para HNŠK Moslavina protiv Moslavaca te CB Barba Frizerski salon Mirela protiv Olujno Bljeska.

Iako je žena u početku trebalo biti pet, pa je ta brojka pala na četiri, u posljednji tren nastup je otkazala ekipa Vinkovci te će cure odigrati turnir između tri ekipe, svaka sa svakom jednokružno. Turnir će se otvoriti dvobojem Zagreb 041Cure za 5, nakon čega će se “Pjesnikinje” sučeliti s ekipom NK Dinamo iz Osekovog, dok ćemo na kraju gledati lokalni derbi Cure za 5 – NK Dinamo Osekovo.