Nakon što je jučer postavljena plava podloga na terenima OŠ Vladimira Vidrića u Kutini, sve je spremno za početak drugog izdanja Trofej Dinamo Kutina koji se igra od danas do subote (29. lipnja), a nakon samoga finala održat će se koncert Opće opasnosti u sklopu manifestacije Petrovo – slavlje kutinsko.

Prvi pogled na raspored govori nam kako se radi o jednom od najjačih turnira Trofeja Dinamo uopće…

Na seniorskom turniru u Kutini (žene igraju u petak) nastupit će 12 ekipa, i to kakvih! Krenimo s braniteljem naslova i prvim favoritom turnira HNŠK Moslavinom za koju će i ove godine nastupiti hrvatski reprezentativac Tihomir Novak! Moslavina je svrstana u skupinu C u kojoj se još nalaze ekipe Olujni Bljesak (bivši igrači omladinske škole MNK Kutine) i NK Dinamo, ali ne iz Zagreba već iz Krča, obližnjeg naselja kraj Kutine, kojeg su osnovali stari Krci. NK Dinamo Krč se inače natječe u 3. županijskoj nogometnoj ligi.

Favorit skupine A je vodeća momčad u ukupnom poretku Dječji nogomet, odlični klinci iza sebe imaju jedno srebro i dvije bronce, a sada love i prvo zlato. Tu je još Koestlin, finalist TD Bjelovara koji ima ambiciju izboriti plasman na Šalatu, a Sidonija Usluge su domaća nogometna ekipa kojoj se ovim putem ispričavamo jer smo im u jučerašnjem vizualu izostavili jedno slovo iz imena.

Koga izabrati za favorita u skupni B? Aktualnog osvajača Trofeja Dinamo Polikliniku Ribnjak Autoškolu Klindić, ujedno i finalista TD Črnomerec ili pak Domorad, osvajača TD Bjelovar koji je pomeo konkurenciju na (iznimno jakom) domaćem turniru? NK Vatrogasac Husain je još jedan lokalni nogometni klub, osnovan 1974. godine, a trenutno se nalazi u 2.ŽNL Sisačko-moslavačke županije u kojoj je prošle sezone osvojio drugo mjesto.

“Lokalna” skupina D sastavljena je od dva Caffe Bara, Moje Golubice i Barbe – Frizerskog Salona Mirela, za koje igraju igrači perjanice kutinskog nogometa HNŠK Moslavine, ali i MNK Kutine, hrvatskog drugoligaša koji je 1989. bio – viceprvak Europe.

Naime, te godine prvak Jugoslavije MNK Kutina, kada se Liga prvaka još zvala Europsko klupsko prvenstvo, u finalu koje se igralo u Debrecenu izgubila je s 0:3 od – zagrebačke Uspinjače te smo tada dobili jedinog hrvatskog prvaka Europe…

Ne zaboravimo i na lokalnu ekipu Moslavci koja će protiv poznanika i prijatelja pokušati izboriti drugi krug…

Danas su na rasporedu skupine A i B, a sutra skupince C i D.

Od danas nas očekuje ludnica u Kutini, a s nestrpljenjem iščekujemo ždrijeb turnira na Knežiji za kojeg prijave traju do četvrtka u 19 sati kada će se u Woody Beer Baru održati ždrijeb.