Ekipa Domorad osvojila je drugo izdanje Trofeja Dinamo Bjelovar svladavši u finalu također lokalnu ekipu Koestlin s uvjerljivih 7:3, a treće mjesto pripalo je ekipi Dječji nogomet. Najboljim strijelcem i igračem turnira proglašen je Ante Pavličević iz pobjedničke ekipe, a najbolji golman Juraj Fanton iz drugoplasiranog Koestlina.

U prvoj polufinalnoj utakmici Domorad je svladao vodeću momčad u ukupnom poretku, ekipu Dječji nogomet s 5:3 i izborio finale. Utakmica je počela furiozno, Domorad je pogocima Ivana Begovića i Pavličevića u 3. minuti vodio 2:0. Antun Grozdek u 4. je smanjio, no Pavličević u 5. ponovno postavlja na dva razlike za domaćine. Ipak na odmor se otišlo s rezultatom 3:2 za Domorad nakon što je Dominik Cvišić realizirao penal za Dječake.

Hrvoje Zdelar u 21. je zabio za 4:2, a Cvišić svojim drugim pogotkom tri minute prije kraja vraća svoju momčad na jedan gol zaostatka. Ipak, Domorad je potvrdio finale pogotkom Dragana Vaclaveka u 29.

U dugom polufinalu gledali smo izjednačenu utakmicu između domaće ekipe Koestlin i zagrebačkog sastava Autoklub Sveučilište FPZG Futsal. “Domaćini” su poveli pogotkom Franje Jakovića u 9., a u prvom dijelu imali su i jednu stativu. U nastavku Politolozi su bili bolji, u dva navrata gađali su okvir gola da bi Marko Pavičić u 28. izjednačio nakon udarca Danijela Dekanića s distance te se otišlo na raspucavanje šesteraca.

Koestlin je dva puta pogodio, preko Jakovića i Antonija Cohe, a za FPZG zabio je samo Pavičić dok su promašili Ivan Šulentić i Dekanić.

U raspucavanju šesterca za treće mjesto Dječji nogomet bio je bolji od AK Sveučilišta FPZG-a s 2:1, zabili su Grozdek i Cvišić, a promašio je Josip Ištuk, dok je za FPZG ponovno precizan bio Pavičić, a promašili su Šulentić i Tomislav Hercigonja.

U finalu su se tako našle dvije domaće ekipe, favorizirani Domorad poveo je u 5. preko Ivana Orača, a Begović je u idućoj minuti udvostručio prednost svoje momčadi. Coha je smanjio u 8. no Pavličević je u 11. ponovno doveo Domorad na dva razlike, a Orač u prvoj minuti nastavka poentira za 4:1. Do kraja utakmice Pavličević je zabio dva, a Koestlin je zabio još jedan autogol za “sedmicu” Domorada koji je sa 7:3 slavio i osvojio svoj prvi turnir u sklopu natjecanja Trofej Dinamo.

Sutra donosimo izjave sa završnice, a idući tjedan očekuju nas čak dva turnira – Trofej Dinamo u Kutini koji se igra od 26. do 29. lipnja i Trofej Dinamo Knežija koji se igra od 28. do 30. lipnja.