Jučer smo (umalo) završili Trofej Dinamo Črnomerec koji se igra u spomen na našeg Matu Čuljka. Naime, ekipe su po paklenoj vrućini još od podneva igrale prvo četvrtfinala (neke od njih), pa polufinala, raspcuavali su se i penali za treća mjesta, 0nda su i svoj mini-turnir krenuli igrati i klinci, no svježi zrak na posljednjih nekoliko utakmica otrkivao je da nam se sprema kiša. Počelo je padati, što sada, veterani danas (u nedjelju) igraju završnicu veteranske lige i ne mogu, tako da je odluka pala – veterani se prebacuju u šator, a seniorsko finale za danas u 19 sati.

Očito naš Čuljo nije želio da tako brzo završimo turnir, htio je da se hakla što duže…

Bogati dan započeo je četvrtfinalnim susretom veterana u kojem je Caffe bar Mellis Ožujsko svladao Apartmane Varjačić. Gledali smo pravu prvenstvenu, tvrdu utakmicu u teškim vremenskim uvjetima koja je jednostavno morala završiti “nulom”. Pristupilo se izvođenju sedmeraca, a tamo su “Birtijaši” bili mirnije noge od “Rentaša”. Precizni su za CB Mellis Ožujsko bili Saša Špoljarić i Hrvoje Petriško (uz promašaj Željka Zajeca), dok je za Apartmane Varjačić precizan bio tek Mario Čehulić (uz promašaje Ivice Zubića i Pere Đurđevića).

Raspoloženiji su bili Megaton Music i Gladne Oči u istoj konkurenciji koji su odigrali jedno od najboljih tekmi turnira. Rajko Vidović dvaput je bio precizan za Gladne Oči, što je bilo više od jednog gola Megatona koji je zabio Antonio Kovačević. Minutu prije kraja, Vidović je kompletirao svoj hattrick, ali je taj pogodak ubacio u kriva vrata. Rezultat 2:2, i opet penali. Kovačević, Tomislav Martinac i Petar Majić bili su nepogrešivi za Megaton. Za suparnika je precizan bio Marko Salatović ali je promašaj Tomislava Gričara omogućio Megatoncima najveći uspjeh u kratkoj i skromnoj povijesti, te prolazak u polufinale.

Nakon toga smo gledali i posljednji četvrtfinalni dvoboj u seniorskoj konkurenciji. Tamo je Playbox Mr. Jack vratio FPZG na tvorničke postavke, koji ovakav udarac nije doživio još od gradonačelničke krize prije 14 godina. Svi pogoci pali su između prve i posljednje minute susreta, a strijelci su bili: Vito Gagulić (2x), Ivan Šulentić, Matija Rajh (2x), Karlo Kasabašić, uz autogol Sebastiana Sobote.

U prvom seniorskom polufinalu gledali smo okršaj između Poliklinike Ribnjak Autoškola Klindić i Dječjeg Nogometa (3:2). Poliklinika je povela preko Mirka Rogošića prije nego li je sudac stigao zapuhati u zviždaljku za početak susreta, a pet minuta kasnije rezultat je povisio Franjo Matković. Tomislav Degač vratio je nadu golom za 1:2, ali je Bruno Lovreković postao kradljivac dječjih snova i gurnuo svoju ekipu u finale. Dominik Cvišić pogodio je u zadnjim trenucima za utješnih i konačnih 2:3.

U drugom polufinalu gledali smo okršaj između starosjedioca i mladih nada Futsal Dinama, veliki derbi između Cvjetno Poliklinike Milojević i Playbox Mr. Jacka. Učenik je u ovom slučaju nadrastao učitelja i svladao ga s 5:2. Po jedan pogodak u prve tri minute odveli su Playbox na gotovo nedostižnu prednost. Prvi gol postigao je Kristian Čekol, drugi Šulentić, a treći Rajh. Jakov Grcić uveo je utakmicu u neizvjesne vode, ali je Gagulić uzvratio i doveo svoju ekipu pred vrata finale. Ivan Lovrić zabio je za 2:4, da bi Čekol u zadnjoj minuti potvrdio pobjedu i izbacivanje jednog od glavnih favorita turnira.

U raspucavanju za treće mjesto gledali smo pravu dramu. Rezultat između Cvjetnog Poliklinike Milojević i Dječjeg Nogometa bio je neriješen. Precizni su bili Hrvoje Penava i Vedran Matošević s jedne, te Josip Ištuk i Cvišić s druge strane, dok Kristijan Grbeša i Antun Grozdek nisu namjestili svoje nišanske sprave. Penava i Cvišić na kreču, a Karlo Maloševac i Filip Kapural na crti bili su izbori svojih trenera u “nokaut” fazi raspucavanja. Tamo su Kapural i Cvišić odnijeli pobjedu nad iskusnijim kolegama te su, nakon srebra u Petrinji, Dječjem Nogometu osigurali broncu brončanog sjaja.

U prvom veteranskom polufinalu, gledali smo “Derby Della Birtija”, odnosno dvoboj između Caffe bara Mellis Ožujsko i Caffe bara Lula Ožujsko. Mellis je bio koncentriraniji i trjezniji što im se isplatilo u zadnjih pet minuta utakmice. Autogol Ivana Drenskog doveo ih je u vodstvo, a u posljednjoj minuti susreta Ivan Piškor je pogodio za ulazak u veliko finale i titulu najbolje birtije.

U drugom polufinalu, Megaton Music je izbacio Cvjetno Polikliniku Milojević. Nakon 30 minuta igre bilo je 2:2. Za Megatonce su pogađali Edin Hukanović i Franjo Leši, dok su Ivan Đulvat Zubar i autogol Kovačevića bili dovoljni da gledamo još jedne šesterce. Penava i Adrijan Jadranko Beljo promašili su prva dva udarca za Cvjetno Polikliniku Milojević, što je bilo sasvim dovoljno da Megatonci prođu dalje zahvaljujući preciznim udarcima Kovačevića i Hukanovića.

U raspucavanju za treće mjesto u veteranskoj konkurenciji, CB Lula Ožujsko preciznija je bila od Cvjetnog Poliklinike Milojević. Precizni su bili Dino Kovač i Stjepan Horvat (promašio je Gabrijel Grčević), da bi Poliklinika poravnala taj učinak zahvaljujući Penavi i Kruni Iliću (uz promašaj Belja). Na kraju je Kovač u raspucavanju raspucavanja bio mirniji od Penave te je donio svojoj ekipi broncu.

Prije finala veteranskog dijela turnira odigrao se turnir za naše najmlađe, a naslov je osvojio Megaton.

A onda nam je ljetna zagrebačka kiša poremetila planove i natjerala nas da se prilagodimo. Tako je finale veterana održano u šatoru Megatona na zatvorenom, dok se seniorsko finale odgodilo za danas u 19 sati.

U finalu veterana ni Megaton Music ni CB Mellis Ožujsko nisu imali snage za presuditi suparniku u 30 minuta. Ponovno smo prišli šestercima gdje je CB Mellis Ožujsko na krilima Hrvoja Petriška izborio veliki naslov za svoju ekipu.

Nagradu za najboljeg golmana turnira dobio je Alen Jukić iz Megaton Musica, dok je njegov suparnik iz finala Hrvoje Petriško uzeo nagradu za najboljeg igrača. Rajko Vidović je sa 4 gola uzeo titulu najboljeg strijelca turnira.

Vidimo se danas u 19 sati, sretni što ovaj sjajni turnir traje dan više, a ne sumnjamo da će odmor omogućiti Playbox Mr. Jacku i Poliklinici Ribnjak-Autoškoli Klindić da nam pruže nezaboravnu završnicu!