Drugo izdanje petrinjskog Trofeja Dinamo održat će se u nešto drukčijem ruhu. Prije svega, turnir se s ruba grada seli u sami centar, na Gradski rukometni stadion. Također, TD Petrinja održat će se u sklopu 25. godišnjice najveće i najvažnije ratne pobjede u hrvatskoj povijesti – Operacije Oluja.

Na obljetnicu početka mitske vojno-redarstvene akcije (4. kolovoza), Bad Blue Boysi iz Siska, Petrinje i okolice, organiziraju cjelodnevno druženje na Petrinjskom kupalištu i povorku u spomen svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i žrtvama u Oluji i Domovinskom ratu.  Okupljanje kod murala izrađenog prošle godine u središtu grada na Trgu hrvatskih branitelja počinje u 18 sati, nakon čega kreće mimohod do spomenika Predragu Matanoviću i suborcima gdje će se položiti vijenac. Nakon mimohoda, slijedi povratak na Kupalište na kojem će se u 20 sati održati prigodan koncert (više informacija o istome donijet ćemo u narednim danima).

 

Što se Trofeja Dinamo tiče, turnir se igra od 6. do 8. kolovoza, sudjeluju samo seniori s ukupnim nagradnim fondom od 15.000 kuna (kotizacija je 400 kuna).

Branitelji naslova iz Petrinje su i ukupni osvajači Trofeja Dinamo – zagrebačka ekipa Meteora Futsal – koja je prošle godine u finalu svladala Dječji nogomet (veteranski turnir, koji se ove godine neće održati, osvojila je Vulkanizacija Mario).

Jedan od najsvjetlijih trenutaka prošlogodišnjeg turnira (uz bakljadu na kraju turnira) bila je hvalevrijedna humanitarna akcija lokalnih Boysa u kojoj su skupili 21.180 kuna za liječenje mlade Lucije Antolčić kojoj je bio potreban hitan operacijski zahvat zbog progresivne skolioze kralježnice.

Boysi će i ove godine napraviti humanitarnu akciju o kojoj ćemo više pričati u narednim tjednima.

OSOBNA KARTA:

Ime: Trofej Dinamo Petrinja
Datum: 06.08.-08.08.
Lokacija: Gradski rukometni stadion u Petrinji (centar grada)
Kategorije: Seniori (4+1)
Nagradni fond: 15 tisuća kuna
Kotizacija: 400 kuna (seniori)
Podloga: Plava podloga
Partneri: BBB Siščani i Petrinjci, Futsal Dinamo, Ožujsko pivo, Grad Petrinja, Portal 35, Radio Petrinja i Fortis Labor.
Prijave za turnirOVDJE, na mail info@trofej-dinamo.hr, u inbox službene Facebook stranice natjecanja, u inbox Trofej Dinamo Petrinja ili na brojeve telefona 095 444 5671 (Andrej) i 095 374 1713 (Leo).
Branitelji naslova: Meteora Futsal (seniori)
Godina održavanja: 2.