Posljednjeg dana Trofej Dinamo u Petrinji odigrat će se posljednje četiri utakmice, od kojih će jedna biti revijalna između Mladosti iz Petrinje i Futsal Dinama 2010. godine. No prije nego što se okrenemo današnjoj završnici seniorskog dijela turnira, osvrnimo se na jučerašnje finale veterana.

U zadnjoj utakmici veteranskog dijela turnira Vulkanizacija Mario svladala je Nikšić Automobile Cvjećarnicu Lampaš s 3:0. Dva pogotka zabio je Boris Kajić, a jedan Antonio Hrnčević. Time je domaća Vulkanizacija stigla do prvog naslova na ovogodišnjem natjecanju te je zaradila 4.000 kuna.

Treće mjesto među veteranima osvojila je ekipa Drvoštit Petrinja. Titulu za najboljeg igrača osvojio je Boris Kajić iz Vulkanizacije, najbolji strijelac bio je Josip Preučil iz Lampaša s dva pogodaka, a najbolji golman Vedran Kovačević, također iz Vulkanizacije.

I sada… krećemo na današnje finale.

U prvoj utakmici gledat ćemo novo “finale prije finala”. Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić sastavljena je od aktualnih osvajača natjecanja, među kojima je i prošlogodišnji “Josip Kuže” (najbolji igrač Trofeja Dinamo) Luka Davidović, a u kadru imaju i prvaka Hrvatske u futsalu Vladu Andrijaševića iz Novog Vremena Apfel!

S druge strane čeka ih Meteora Futsal, ekipa koja je pokazala možda i najljepši futsal na ovom turniru, sastavljena od juniora Uspinjače Gimke, pojačana s dva Dinamovca, Filipom Novakom i Franom Vukelićem, mladim reprezentativcem koji je upisao i nastup za seniorsku reprezentaciju u futsalu.

Uslijedit će revijalka između klinaca (2010. godište) lokalne Mladosti i Futsal Dinama, nakon čega kreće drugo polufinale. Dječji nogomet je sjajna mlada ekipa koja igra fantastičnu obranu, a u skupini je svladala i favorizirane Klindiće. Pitanje je doduše u kakvom će sastavu danas istrčati, ali ako istrče u najboljem, dečki izgledaju zreli za naslov…

Za kraj, jedina (potpuna) nezagrebačka ekipa. MNK Siscia je hrvatski futsal drugoligaš, na krilima Emila Hamzagića prošli su grupu, a zatim i četvrtfinale te će dati sve od sebe ne bi li obranili čast Sisačko-moslavačke županije.

Poraženi u polufinalu raspucavat će šesterce za treće mjesto, a finale je na rasporedu u 20 sati nakon čega će biti organizirana svečana ceremonija dodjele medalja.

Ulaz na finale naplaćuje se 10 kuna, a sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se Luciji Antolčić, mladoj curi koja boluje od teškog oblika skleroze kralježnice i ubrzo će na operaciju kako bi mogla nastaviti sa životom svojih vršnjaka.

Domaći Bad Blue Boysi skupljali su pomoć za Luciju kroz cijeli turnir, a za završni dan pripremili su i jedno iznenađenje.

Vidimo se danas u Petrinji!