Iza nas je najnapetiji i najuzbudljiviji dan ne samo u dosadašnjem dijelu turnira u Brodu, nego možda i na svim TD turnirima ove sezone! Preokreti, golovi u posljednjoj minuti i borba do zadnje kapljice znoja obilježile su seniorski turnir, a već danas ćemo znati pobjednika i veteranskog dijela turnira.

Dan je, nakon uvodnih utakmica mlađih pionira, započeo turnirom veterana. Tamo je nakon trokut turnira situacija sljedeća: Peugeot Autoexpert i Restoran Droz danas igraju posljednju utakmicu, u kojoj je Peugeot Autoexpertu dovoljan bod za titulu ispred njihovih današnjih suparnika i Caffe bara Stars. 

Nakon toga, uslijedio je seniorski dio turnira u kojem smo u skupini D saznali rasplet cijele grupne faze i dva posljednja putnika u četvrtfinale.

Već prva utakmica dala je nagovijestiti pravu dramu, u kojoj su SB86 i Peugeot Autoexpert – GOMBR remizirali (2:2). Utakmica nije ni počela, a već je Marko Blekić “Oklopnjake” doveo u prednost. Ipak, “Blubači” se ekspresno bude i već u sljedećem napadu preko Marija Ergotića poravnavaju rezultat. Gledali smo prilično tvrdu i tešku utakmicu s obje strane, da bi Josip Orešković u 13. minuti donio potpuni preokret za brodske BBB-e. Do kraja utakmice Peugeot Autoexpert-GOMBR morao je napasti i riskirati. To im se isplatilo u zadnjoj minuti, kada je Dalibor Jukić zabio za remi i veliki bod uoči nastavka natjecanja.

Nije za Peugeot Autoexpert – GOMBR bilo predaha i odmah nakon tog susreta izašli su na okršaj protiv Zlatarnice i srebrnarnice Luka. Svježi “Kovači” bolje su otvorili susret i stigli u prednost preko Marija Bačića, da bi već u idućoj minuti Blekić ponovno zabio ključan gol za izjednačenje. Moglo je utakmica do kraja otići na bilo koju stranu, ali se Domagoj Ćuk u pretposljednjoj minuti pobrinuo da tri boda i prolaz u idući krug dopadnu “Oklopnjake”.

Konačno, preostala nam je utakmica između “Blubača” i “Kovača” kao direktan okršaj za prolaz. Poraz u prošloj utakmici kao da je naljutio Zlatarnicu i srebrnarnicu Luku i krenuli su izrazito agresivno i efikasno. Već početkom drugog dijela imali su prednost od 2:0, zahvaljujući golovima Vilsona Mučaja i Tonija Sedla. Suparnik se nije predavao, i to im je ubrzo omogućilo povratak u utakmicu. “Blitzkriegom” su u samo dvije minute, zahvaljujući golovima Danijela Martića i Slavena Barišića, stigli do poravnanja. Do kraja je bilo vatre, ali se rezultat nije mijenjao i tako je ekipa SB86 uspjela “talijanskim poučkom”, uz dva remija, stići do nokaut faze.

Danas je na rasporedu završna utakmica veteranskog dijela susreta, kao i četvrtfinala seniorskog dijela turnira. Ima nekoliko lokalnih derbija koji jamče žestok okršaj i odličan futsal. Nimalo ne sumnjamo da nećete ostati razočarani, stoga danas predvečer svi put igrališta pokraj Tvrđave!