Jučer je u Petrus Maraschino Baru održan ždrijeb skupina za seniorski dio Trofeja Dinamo Petrinja, prvog turnira u sklopu ovosezonskog natjecanja. Podsjetimo, seniori će na kraju među sobom podijeliti nagradni fond od 22 tisuće kuna, a veterani, koji sa svojim turnirom počinju idući tjedan, 8.000 kuna.

13 ekipa na kraju je podijeljeno u četiri skupine. Prvi dan turnira (danas, 1. lipnja) igra se skupina A, a sutra (nedjelja 2. lipnja) skupina B.

U skupini A imamo “lokalni troboj”. Možda ste zaboravili, ali povijesnu utakmicu na prvom Trofeju Dinamo na Kegliću 2017. odigrali su ekipa BBB i Autoškola Miramare MNK Kozakiv. Tada su zagrebački Boysi otvorili ovo natjecanje, a prvu utakmicu na Trofeju Dinamo 2019. otvorit će također Boysi, ovaj puta iz Siska, Petrinje i okolice protiv lokalne ekipe Prijatelji koji će odmah nakon odigrati dvoboj protiv Vulkanizacije Mario. Prvi dan TD Petrinje (i Trofeja Dinamo 2019.), zaključit će lokalni Boysi i Vulkanizacija Mario, nakon čega nas očekuje zabava i gledanje finala Lige prvaka u Petrus Maraschino baru.

U nedjelju (2. lipnja) u ranijem terminu igra se grupa B u kojoj se nalaze dvije zagrebačke i jedna sisačka ekipa. “Domaća” je dakako Siscia, inače hrvatski futsal drugoligaš koji će odmjeriti snage s MNK Meteorom Futsal, inače poznatom po jakoj ženskoj ekipi, i “starim znancima” Cvjetno Pinkdroidsima koji su prošle sezone završili četvrti, a formu za TD 2019. brusili su na različitim zagrebačkim ligama poput MNL FER i MNL Megaton (u kojoj su završili drugi).

U nedjelju ćemo objaviti raspored za ponedjeljak i utorak kada će se odigrati skupine C i D. U skupini C očekuje nas susret dvije lokalne ekipe (Nikšić automobili-Cvjećarnica Lampaš i Džakulini Hobosi) te HNŠK Moslavina, osvajač domaćeg Trofeja Dinamo Kutina 2018. Kutinjani ove sezone misle ozbiljno te su prijavom za ovaj turnir poručili da ove sezone žele na Šalatu….

U skupini D imamo jednu zagrebačko-petrinjsku ekipu Poliklinika Ribnjak-Autoškola Klindić, ekipu iz Jastrebarskog (Dječji nogomet) i Ivanić Grada (Hotel Sport Ivanić).

Trofej Dinamo 2019 – Trofej Dinamo Petrinja počinje danas u 17 sati, a završava u nedjelju (8. lipnja) nakon čega će biti organizirana završna fešta u domaćem kafiću Petrus Maraschino Baru. Osim odličnog malog nogometa, široke ugostiteljske ponude i vrhunske zabave, TD Petrinja ima i humanitarni karakter. Lokalni Bad Blue Boysi na turniru će prodavati majice, naljepnice i podmetače za čaše, a sav prihod od istih donirat će mladoj Luciji Antolčić koja boluje od teškog oblika skleroze kralježnice.

> Humanitarna akcija Bad Blue Boysa u Petrinji!