Jučer su kompletirane skupne Trofeja Dinamo Črnomerec, a odigrano je i četiri utakmice četvrtfinala oba turnira, dok se kao peti polufinalist progurao CB Lula Ožujsko budući da se Jelenovac, nažalost, nije mogao okupiti za četvrtzavršnicu…

Danas se igra preostala utakmica četvrtfinala seniora (PlayboxFPZG u 12:20), preostala četvrtfinala veterana te polufinala i borba za odličja na oba turnira.

U prvom četvrtfinalu jučer smo gledali odličnu utakmicu između Jelene Trade i Dječjeg Nogometa. “Klinci” su poveli preko Josipa Ištuka, no već u idućoj minuti izjednačio je Josip Grubeša. Dječji nogomet ponovno je poveo u 23. pogotkom Mislava Krišta, a Jelena je do izjednačenja stigla u pretposljednjoj minuti u igri s golmanom igračem pogotkom Marka Tomića.

U raspucavanju penala Dječaci su bili precizni u sva tri navrata, dok je kod Jelene promašio Sadat Ziberi i u polufinale prolazi Dječji nogomet u kojem će sutra igrati protiv – Poliklinike Ribnjak Autoškole Klindić!

U drugom polufinalu, Tiskara Dikopa povela je u posljednjoj minuti prvog dijela pogotkom Mateja Ćosića iz slobodnjaka, a uzvratio je Ivan Herceg u 23. minuti utakmice, također iz slobodnjaka. Ribnjaci-Klindići nastavili su pritiskati i do pobjedničkog pogotka stigli su u 26. preko Hrvoja Žuvele. Dikopa je do kraja pokušala s golmanom-igračem, ali nije uspjela stići do pogotka koji bi im donio šesterce.

Trećeg polufinalista seniorskog dijela turnira dobili smo nakon što je Cvjetno Poliklinika Milojević relativno lagano, na krilima dva trenutno najbolja strijelca turnira Vedrana Matoševića i Ivana Penave (te Hrvoja Penave, Kristijana Grbeše te Jakova Grcića) došla do 6:2 pobjede nad Krajiškom za koju su zabili Marko Ruljančić i Filip Bojić).

Cvjetno Poliklinika u polufinalu će igrati protiv pobjednika današnjeg dvoboja Playbox – FPZG.

Budući da se Jelenovac nije mogao sakupiti i publika na Cankarici nije mogla ponovno uživo vidjeti Dinamovu legendu Edina Mujčina, CB Lula Ožujsko prošla je dalje bez borbe. Zato je u drugom četvrtfinalu Cvjetno Poliklinika Milojević stigla do svojeg drugog finala na istom turniru 2:0 pobjedom nad Promotionplayom. Pogotke za Cvjetnove “starce” zabili su Hrvoje Penava i Ivan Plavinić.

Kad smo već kod Cvjetnog, osim što Penava igra za obje ekipe (a u seniorima igra u paru s bratom) treba napomenuti kako je golman seniora Cvjetnog Karlo Maloševac, a golman veterana njegov otac Dragan Maloševac. Doduše, stariji Ševac jučer je zaradio tešku ozljedu gležnja i ovim putem želimo mu sve najbolje uz nadu da se od ozljede neće trebati dugo odmarati…

Vidimo se i danas kada nas već od podne očekuje čak osam utakmica odličnog malog nogometa (i dvoje raspucavanje penala).